Už po 14. raz budú ochotní ľudia dávať Vianoce iným.

Už po 14. raz otvára Nadácia Orange grantový program Darujte Vianoce. Žiadatelia o grant budú môcť pripraviť krajšie vianočné sviatky pre ľudí zo svojho bezprostredného okolia a v predvianočnom období tak pomôžu splniť sny tým, ktorých stretol neľahký osud. Vyvrcholením grantového programu bude už tradične slávnostné odovzdanie ocenenia Srdce na správnom mieste. Odborná komisia ho opäť udelí výnimočnej osobnosti za nezištnú a dlhodobú pomoc druhým.

V čase Vianoc si každý z nás uvedomuje, aké dôležité je tráviť sviatky v zdraví a s ľuďmi, na ktorých nám záleží. Aj preto otvára Nadácia Orange už 14. ročník grantového programu Darujte Vianoce. Žiadatelia v ňom nežiadajú o podporu a pomoc pre seba, ale pre niekoho iného. Svoj dobrý úmysel následne prejavujú aj pri realizácii samotnej pomoci, na ktorej sa aktívne podieľajú.

Program Darujte Vianoce je jedinečný, pretože umožňuje ochotným a aktívnym ľuďom pomáhať druhým a priniesť tak pekné sviatky tam, kde by inak chýbali. Grantový program výrazne podporuje princíp individuálnej filantropie a občianskej angažovanosti, ľudí motivuje, aby sa obzerali okolo seba, všímali si potreby iných, podelili sa a prispeli svojím kúskom na zmiernenie ich neľahkej situácie.

Všetky žiadosti zaslané do grantového programu Darujte Vianoce posúdi hodnotiaca komisia, ktorá z nich vyberie tie najlepšie a v plnej výške ich podporí v celkovej sume 30 000 eur. Ďalšie príbehy, ktoré budú spĺňať podmienky programu, posunie komisia na darcovský portál www.dakujeme.sk, kde sa od 25. novembra budú môcť uchádzať o podporu od individuálnych darcov. Každý z nich získa od Nadácie Orange príspevok vo výške od 10 – 50 % z požadovanej sumy ako štartovné. Takto prerozdelí ďalších 20 000 eur. Nadácia Orange každý príspevok od darcu znásobí rovnakou sumou.

K celkovej sume 50 000 eur od Nadácie Orange pribudne do programu Darujte Vianoce aj tento rok príspevok, ktorým za svojich zákazníkov prispeje Orange. Za každú kúpu paušálu alebo inej služby v čase od 30. 10. do 30. 11. totiž operátor prispeje 50 centami do grantového programu Darujte Vianoce.

Zároveň aj v tomto roku udelí Nadácia Orange ocenenie Srdce na správnom mieste 2015 človeku, ktorý sa do programu zapája dlhodobo alebo v pomoci ľuďom preukáže veľké ľudské úsilie, obetavosť pre iných a citlivý prístup, ktorý osloví hodnotiacu komisiu. Ocenenie bude odovzdané 9. decembra 2015.

Bližšie informácie o programe Darujte Vianoce nájdete aj na www.nadaciaorange.sk.