Trofeje pre víťazov Tour de France od ŠKODA Design.

Nový dizajnový jazyk značky ŠKODA ponúka ostré hrany, trojrozmerné plochy, dynamické elegantné tvary a je emocionálnejší než kedykoľvek predtým. Túto ambíciu potvrdzujú aj krištáľové trofeje pre víťazov tohtoročnej Tour de France, navrhnuté dizajnérmi značky ŠKODA. Jedným z nich je aj slovenský dizajnér v službách českej automobilky Peter Olah. Trofeje pre víťazov ručne vyrobili českí umeleckí sklári.

Preteky okolo Francúzska vyvrcholia 26. júla prejazdom pelotónu cieľom na slávnom parížskom bulvári Champs Élysées. Ocenení víťazi pred státisícmi fanúšikov cyklistiky opäť hrdo pozdvihnú svoje trofeje k parížskemu nebu. Trofeje navhli dizajnéri ŠKODA Dizajn, spoluautorom je aj slovenský dizajnér Peter Olah, a vyrobila ich renomovaná sklárska firma PRECIOSA z Českej republiky.

Už po dvanástykrát je ŠKODA AUTO oficiálnym partnerom a dodávateľom oficiálneho automobilu Tour de France. „Sme hrdí na toto dlhoročné spojenie s najslávnejšími cyklistickými pretekmi na svete,“ hovorí šéfdizajnér značky ŠKODA Jozef Kabaň. „Cyklistika na najvyššej úrovni vyžaduje vášeň, zručnosť, vytrvalosť a precíznosť do posledného detailu. To je niečo, čím sa môžeme inšpirovať nielen pri práci, ale aj v živote.“

Rovnako ako v minulých rokoch, aj tento rok vytvorili dizajnéri zo ŠKODA Design trofeje pre víťazov žltého, zeleného, ​​bieleho a bodkovaného dresu. Okrem emocionálnych tvarov a jemnosti zaujmú 60 centimetrov vysoké a štyri kilogramy vážiace trofeje aj novou, veľmi efektnou povrchovou úpravou. Povrch zdobí takzvaný hviezdny prach (StarDust®): tisíce drobných kryštáľov, ktoré pokrývajú dynamické a elegantné sklenené teleso a zvýrazňujú jeho brilantný vzhľad. Pri príležitosti prvého sponzoringu zeleného dresu pre najlepšieho špurtéra spoločnosťou ŠKODA AUTO je aj trofej pre nositeľa zeleného dresu prvýkrát vyrobená zo zeleného skla.

Odovzdanie trofejí víťazom bude vyvrcholením tohtoročného rozsiahleho angažmánu spoločnosti ŠKODA AUTO v rámci Tour de France. Počas pretekov žiari predovšetkým nová ŠKODA Superb, ktorá ide na čele pelotónu ako oficiálny riaditeľský automobil. O dôstojné zastúpenie značky na cyklistických pretekoch okolo Francúzska sa navyše stará početná flotila automobilov ŠKODA. Pre potreby pretekov poskytla ŠKODA približne 250 sprievodných automobilov – najmä modely ŠKODA Octavia Combi a ŠKODA Superb.

 

Posted in Art