Vo Viedni sa 18. – 24. novembra 2015 uskutoční hudobný tábor pre mladých klaviristov.

Po Mníchove a Barcelone sa obľúbený Allianz Junior hudobný tábor presunie len kúsok od Bratislavy. Tretí ročník podujatia sa uskutoční v susednej Viedni. Desať mladých talentovaných klaviristov z celého sveta dostane jedinečnú šancu učiť sa od svetoznámeho pianistu Langa Langa. Rovnako ako vlani, aj tento rok sa môžu zapojiť Slováci.

Výnimočná skúsenosť

Skupina Allianz a Medzinárodná hudobná nadácia Langa Langa sa už tri roky delia o spoločnú víziu – rozvíjať talenty a inšpirovať ďalšie generácie klasických hudobníkov.

Po úspechu hudobných táborov v Mníchove a Barcelone som veľmi rád, že náš program môžeme predstaviť aj vo Viedni. Teším sa zo spoločnej vášne našich mladých hudobníkov a tiež zo spolupráce so spoločnosťou Allianz, ktorá je kľúčom k úspechu Junior hudobného tábora,“ hovorí Leszek Lukas Barwinski, výkonný riaditeľ Medzinárodnej hudobnej nadácie Langa Langa.

V tohtoročnom Allianz Junior hudobnom tábore sú pre účastníkov pripravené klavírne sólo lekcie s učiteľmi z preslávenej Akadémie múzických umení v Mníchove a ďalšie kultúrne aktivity v metropole Rakúska. Vyvrcholením tábora bude verejné vystúpenie s Langom Langom v jednej zo svetovo najvýznamnejších koncertných sál, viedenskej Musikverein.

Slovenské talenty

Pridať sa môžu aj mladí slovenskí klaviristi. Stačí, ak žiadatelia najneskôr do 31. júla 2015 pošlú dve krátke videá, na ktorých predvedú svoje hudobné nadanie. Viac informácií o programe a výberovom konaní nájdete na webovej stránke www.langlangfoundation.org.

Tretí Allianz Junior hudobný tábor bude vo Viedni 18. až 24. novembra:
–        Príležitosť dostane desať talentovaných klaviristov vo veku do 14 rokov
–        Prihlášky môžete posielať do 31. júla 2015

Posted in Art