Viete ako sa v lete správne starať o nohy? Tieto cenné rady vám pomôžu!

Leto je v plnom prúde a my okrem ľahšieho oblečenia vymieňame uzavreté topánky za sandáliky a šľapky. Keď sa však po dlhom období uzavretých topánok väčšina z nás pozrie na svoje nohy, nie je z nich dva krát nadšená. Hoci si to príliš neuvedomujeme, chodidlá sú možno najviac namáhanou a zároveň aj najviac zanedbávanou časťou nášho tela  Zdravie a krása chodidiel závisia najmä od kvalitnej starostlivosti, ktorú im doma venujeme. Pozrite si teda naše tri osvedčené tipy na dosiahnutie dokonalých chodidiel.

  1. Zbavte sa suchej kože

Po prvé je potrebné zbaviť sa suchej a stvrdnutej kože na pätách a to naozaj dôkladne. Môžete buď zájsť na pedikúru, alebo môžete jednoduchú starostlivosť pokojne  zvládnuť aj  samé doma.  Dokonalá starostlivosť o chodidlá spočíva v prvom rade v kúpeli. Vyberte si jednu z prírodných hymalájskych solí, ktoré bývajú často doplnené aj o aromaterapeutické oleje a doprajte nohám dlhý kúpel. Takýto kúpeľ vám prinesie blahodárny pocit, upokojí vaše zmysly, vyrovná tiež úrovne pH, čím pomôže telu k dosiahnutiu vlastnej rovnováhy.  Po výbornom kúpeli si vezmite pemzu, s ktorou dôkladne odstránite zrohovatenú a vyschnutú kožu. Klasické pemzy odporúčajú aj mnohé pedikérky. Ide vlastne o vyvretú horninu, ktorá do detailov prebrúsi pokožku na nohách. Existujú však aj rôzne iné, z prírodných minerálov, s ktorými zároveň odstránite všetky odumreté bunky.

  1. Doprajte im peeling

Ak nemáte skúsenosti s domácou pedikúrou, užitočným pomocníkom vám bude aj klasický telový peeling. Telový peeling rozhodne nie je žiadnou novinkou, mnohé z nás ho už nielen vyskúšali, no zaradili ho aj medzi svoje obľúbené beauty rituály. Ale ruku na srdce, koľké z vás zabúdajú pri telovom peelingu práve na nohy a chodidlá?

Ak je tomu tak aj vo vašom prípade, vykročte správnym smerom ku krásnej pokožke nôh dôkladným peelingom, s pomocou ktorého sa nielen zbavíte odumretých kožných buniek, ale zjednotíte si aj tón pokožky a zlepšíte jej celkové prekrvenie. Po pravidelnom peelingu bude pokožka vašich nôh pružnejšia, hladšia a krásne zdravá. 

  1. Hydratujte!

Počas celého roka používate na tvár celé množstvo produktov, rôzne séra, hydratačné krémy či masky. Tak prečo túto starostlivosť nedopriať aj vašim nohám? Vhodný krém alebo balzam na nohy tvorí základ celej starostlivosti. Odporúča sa aplikovať ho najmä večer v hrubej vrstve a nohy obuť do hrubých ponožiek či zabaliť ich do igelitových vrecúšok. Krém tak lepšie pôsobí po celú noc a rýchlejšie vsiakne. Ideálne je zvoliť produkt, ktorý podporí krvný obeh, spevnenie slabých ciev a dopraje úľavu od pocitu ťažkých nôh. Najlepší k starostlivosti o suché alebo popraskané päty a chodidlá.

Galéria: biOrganica.sk