Starbucks predstavuje kávové kapsule pre domáce použitie

Od tohto roku sú v kaviarňach Starbucks dostupné obľúbené kávové kapsule kompatibilné s kávovarmi Nespresso. Milovníci kávy tak môžu v pohodlí domova objavovať štyri vynikajúce kávové zmesi: Fairtrade Espresso Roast, Colombia Single-Origin Espresso, Kenya Single-Origin Espresso a Guatemala Antigua Single-Origin Espresso. S ohľadom na životné prostredie sú použité kapsule recyklovateľné.

Máte radi korenistú arómu, karamel alebo ľadovú kávu? V ponuke nájdete tú pravú kávu podľa svojej chuti.

Espresso kapsule Starbucks sú ponúkané v štyroch variantoch. Prvý z nich je Fairtrade Espresso Roast – symbol značky s výraznou karamelovou arómou, vyrábaný podľa rovnakého receptu už od roku 1975. Guatemala Antigua Espresso je stredne pražená zmes kakaovej a jemne korenistej chuti. Najvhodnejšou voľbou pre prípravu ľadovej kávy je Kenya Single-Origin Espresso – stredne pražená zmes, ideálna pre podávanie s ľadom, charakteristická širokou škálou vôní, výraznou aciditou a jemnými vínnymi a citrusovými tónmi. A v neposlednom rade je tu Colombia Single-Origin Espresso. Vďaka pestovaniu vo veľkej nadmorskej výške táto káva vyniká plným telom, výraznou chuťou a charakteristickými orechovými tónmi.

Najlepšie domáce riešenie pre milovníkov kávy

Milujete kávu, ale občas nemáte možnosť zájsť do kaviarne? Odteraz môžete v Starbucks kúpiť kávové kapsule, v ktorých nájdete rovnakú 100% arabiku, aká sa servíruje v kaviarňach Starbucks. Lahodná chuť doma pripraveného espressa je zaručená hliníkovým obalom chrániacim obe strany kapsule.

Záleží vám na životnom prostredí? Použité kapsule Starbucks je možné recyklovať.

„Proces výroby kapsúl zaručuje najvyššiu kvalitu doma pripravenej kávy. Bude k nerozoznaniu od tej, ktorá sa podáva v našich kaviarňach,” hovorí Lukáš Porazil, regionálny riaditeľ AmRest pre Slovensko, Českú republiku a Maďarsko. „Ak vezmeme do úvahy recyklačný program, môžeme s istotou tvrdiť, že zákazníkom ponúkame premyslené komplexné riešenie, ktoré im umožní vychutnať si obľúbenú kávu bez obáv z negatívnych dopadov na životné prostredie.”

Súčasne s uvedením kapsúl na trh Starbucks spúšťa nový recyklačný program. Každá použitá kapsula donesená naspäť do kaviarne bude rozdelená na obal a obsah, ktoré budú ďalej využité ako zdroj energie alebo recyklovateľný materiál. Uvedomelou voľbou kávy tak môže každý zákazník prispieť
k ochrane životného prostredia.