Prekonajte jarnú únavu.

Chodíte cez deň ako mátohy? Zobúdzate sa ráno unavení, bez energie a najviac zo všetkého by ste chceli v posteli zostať? Pravdepodobne vás zasiahla jarná únava…

Ako sa jarnej únavy zbaviť a opäť si vychutnávať svieže jarné dni? Začnite zmenou jedálnička, v ktorom ťažké mastné jedlá nahradíte ľahšími. Doprajte si veľa čerstvej zeleniny a ovocia. Pomôcť vám môže aj ajurvédska rastlina ašvaganda, ktorú už tisícky rokov používajú v ajurvédskej medicíne na posilnenie psychickej a fyzickej kondície. Tlmí tiež únavu, upokojuje centrálny nervový systém, podieľa sa na stimulácii mozgových funkcií a tiež prispieva k odolnosti voči stresu. Jej pozitívne vlastnosti si dožičte v podobe chutnej instantnej kávoviny Ajurvédska káva AŠVAGANDA, ktorá okrem výťažku z rastliny ašvaganda obsahuje aj extrakt z čakanky. Tá má zase priaznivý vplyv na trávenie. Tento povzbudzujúci nápoj si pripravíte tak, že zalejete 1/4 – 1/2 lyžičky ajurvédskej kávy vriacou vodou a doplníte mliekom v pomere 2:1. Podľa chuti môžete osladiť cukrom, medom alebo iným sladidlom. Ajurvédsku kávu AŠVAGANDA kúpite v predajniach zdravej výživy alebo pohodlne aj na www.arun.sk.

K zdravšej a ľahšej strave nezabudnite pridať aj pravidelný pohyb, ktorý telo „rozhýbe“ a naplní ho endorfínmi. Cez víkendy aktívne relaxujte, napríklad výletmi na zaujímavé miesta. Hrady a zámky, zoologické záhrady, jaskyne, turistické trasy – Slovensko je bohaté na tieto atrakcie, ktoré sú ideálne pre celú rodinu, ale aj pre romantické dvojice.