Svetový deň rodiny oslávte hravo.

Blíži sa Svetový deň rodiny (15. 5.), deň, ktorým sa oslavuje rodina a jej dôležitosť pre každú spoločnosť. Tento deň po prvý raz vyhlásila Organizácia spojených národov v roku 1993. Kedže mnohým každodenné pracovné povinnosti ukrajujú pomerne veľa času z relaxu, tento deň môže byť výnimočným sviatkom, ako plnohodnotne vyplniť čas so svojimi najbližšími.

Verejnosť vo všetkých kútoch sveta si Svetový deň rodiny pripomína každoročne 15. mája. Symbolom tohto výnimočného dňa je zelený kruh s obrázkom v červenom, pričom obrázok pozostáva z jednoduchej maľby srdca a domu. Za roky rodiny boli doteraz vyhlásené roky 1994 a 2014.

Sviatok rodiny oslávte spoločne a hravo

S blížiacim sa Svetovým dňom rodiny prichádza aj plánovanie, ako ho v kruhu rodiny prežiť čo najkrajšie. Príjemnou prechádzkou či výletom do prírody nič nepokazíte, zážitok si možno oživiť aj zábavnými aktivitami alebo rôznymi hrami. Bedminton, volejbal či hádzanie lietajúcim tanierom urobí radosť dospelým, ale aj deťom. Spoločenské hry majú svoje čaro a nesklamú ani v prípade, keď vám nápad s výletom prekazí nepriaznivé počasie, hrať sa predsa môžete rovnako v exteriéri, ako aj v interiéri.

Vyberte si hru, ktorá zabaví celú rodinu

Čas s rodinou je o utužovaní medziľudských vzťahov. To ponúka napríklad hranie spoločenských hier, pri ktorých sa často utvárajú tímy a pestuje sa tímový duch. Spoločenská hra stále zostáva populárnou možnosťou, ako tráviť čas, rovnako prostriedkom, ako deti učiť vyhrávať a prehrávať, naučiť ich niečo nové, prípadne pre dospelých môžu byť spoločenské hry alternatívou plnohodnotného relaxu.6331_PictofunB+dv

Kreatívna, bohatá na nápady a rovnako zábavná a plná fantázie je hra Pictofun. Cieľom je prepojiť obrázok na hracej kartičke s niektorou z kategórií znázornených na doske. Kategóriami môžu byť napríklada hudba, slávne osobnosti, história, šport, filmy či jedlo. To všetko však musíte stihnúť za obmedzený čas. Hra je vhodná pre celú rodinu, pre deti od 12 rokov, kedy naraz môže hrať skupina 2-12 hráčov.

„Okrem rodinných hier plných zábavy existuje množstvo edukačných hier pre deti rozličných vekových kategórií, ktoré sú zamerané na rozvoj logiky, matematiky, slovnej zásoby, strategického myslenia alebo taktiky. Cestovné balenia spoločenských hier sú praktické na rodinné dovolenky, aj cesty s priateľmi,“ vysvetľuje Jana Karásková zo spoločnosti Piatnik Praha, popredného výrobcu spoločenských a kartových hier s tradíciou vo Viedni od roku 1824.

Ak chcete Svetový deň rodiny osláviť hrami, inšpirujte sa aj ďalšími v internetovom obchode www.eshop-piatnik.cz, kde nájdete hry pre najmenších, edukačné hry, rovnako aj zábavné hry či karty pre dospelých.