Talentovaný Tidemand posilní tím ŠKODA Motorsport.

Švédsky rally talent Pontus Tidemand podpísal zmluvu s mladoboleslavskou automobilkou. Bývalý juniorský majster sveta v rally usadne v Ázijsko-pacifickom šampionáte (APRC) za volant automobilu ŠKODA. Premiéru v továrenskom tíme ŠKODA si Tidemand a jeho spolujazdec Emil Axelsson odbijú na štarte sezóny APRC od 17. do 19. apríla na Novom Zélande.

„V tíme už máme ázijsko-pacifického šampióna Jana Kopeckého a majstra Európy Esapekku Lappiho, ktorí v uplynulých rokoch podali vynikajúce výkony. Aby sme boli do budúcnosti ešte lepšie pripravení, vsadili sme na ďalšiu veľmi talentovanú dvojicu – Pontusa Tidemanda a Emila Axelssona,“ hovorí šéf tímu ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek.

24-ročný Tidemand už svoje schopnosti pôsobivo predviedol počas svojej zatiaľ krátkej kariéry. Po úspechoch v kartingu sa v roku 2011 stal najmladším švédskym majstrom v rally všetkých čias. V roku 2013 získal titul juniorského majstra sveta v rally a minulý rok na seba upozornil vystúpeniami v majstrovstvách sveta FIA v Rallycross a vo WRC-2. Tidemand s navigátorom Emilom Axelssonom okrem iného vyhral svoju triedu na ADAC Rallye Deutschland.

Podpisom zmluvy so ŠKODA Motorsport urobil Tidemand ďalší krok v kariérnom rebríčku. „Teším sa na novú výzvu. Som hrdý, že moje meno figuruje na zozname pilotov ŠKODA, jednej z najúspešnejších značiek v rally športe,“ hovorí Tidemand.

„Urobíme všetko pre to, aby sme čo najskôr bojovali o miesta na stupňoch víťazov aj o víťazstvá,“ hovorí jeho skúsený spolujazdec Axelsson (31). Táto dvojica už má skúsenosti s rallyovými špeciálmi ŠKODA. V roku 2014 triumfovali s vozidlom Fabia Super 2000 na Rally Finnskog v Nórsku. A práve s týmto modelom odštartujú aj prvú súťaž APRC na Novom Zélande.

„Pevne veríme v kvality Pontusa Tidemanda a Emila Axelssona,“ hovorí Hrabánek a dodáva: „Plánujeme, že náš nový tím ešte v tomto roku pôjde v APRC s novým vozidlom ŠKODA Fabia R 5. Finále sezóny opäť vyvrcholí na našom najdôležitejšom trhu v Číne.“