Čaká vás zariaďovanie alebo rekonštrukcia kúpeľne? Päť rád pre vás

Zariaďovanie alebo rekonštrukcia kúpeľne je spravidla veľkou výzvou. Veľakrát si treba poradiť s malým priestorom, ale ani väčšiu kúpeľňu nie je úplne jednoduché navrhnúť a realizovať tak, aby vás pri jej každodennom používaní nič neobmedzovalo. Ak sa vás to týka, máme pre vás niekoľko rád, ktoré sa vám môžu zísť.

Kam umiestniť vaňu a kam sprchový kút?

Prvá rada sa týka umiestnenia vane. Keď je súčasťou kúpeľne, ide o akési „centrum“ celej miestnosti. Umiestniť ju preto treba tak, aby vynikla, takže žiadne schovávanie niekde za dvere. Ak vám to priestor dovoľuje, zaobstarajte si voľne stojacu vaňu na nožičkách a umiestnite ju do priestoru.

Druhá rada je pre tých, ktorí budú mať v kúpeľni sprchový kút. Či v kombinácii s vaňou, alebo bez nej (kvôli vlastnej preferencii alebo kvôli nedostatku priestoru). Sklenené výplne moderných sprchový kútov sú síce odolné, ale aj tak by ste takýto sprchový kút nemali umiestňovať za dvere. Nešťastnou náhodou by ste ho mohli poškodiť alebo spôsobiť úraz niekomu, kto by z neho práve vychádzal. A to sú situácie, ktorým sa určite chcete vyhnúť. Radšej okolo neho nechajte dostatok priestoru.

Teraz je čas na jednu „extra“ radu, ktorá sa netýka vyložene kúpeľní, ale súvisí s nimi. Je to rada pre tých, ktorí budú stavať rodinný dom v lokalite bez možnosti pripojenia na kanalizačný systém. Riešení takejto situácie je viacero, ale netreba vymýšľať nič zložité. Betónové žumpy Prešov sú jednoduchým a pritom spoľahlivým riešením. Len si nechajte poradiť ohľadom objemu žumpy, aby ste neurobili chybu a nezaobstarali si príliš malú žumpu.

Všetko riešte v predstihu a ak treba, obráťte sa na odborníkov

Poďme naspäť k všeobecným radám, ktoré zužitkujete v dome aj v byte. Aj keď sa môže zdať, že kúpiť obklad do kúpeľne je jednoduché, rozhodne si to nenechávajte na poslednú chvíľu, inak bude váš výber značne obmedzený podľa skladovej dostupnosti predajcov. Ak si chcete vyberať bez obmedzení, počítajte s tým, že dodanie niektorých obkladov môže trvať dlhšie.

A rada na záver? Ak si netrúfate navrhnúť si kúpeľňu samostatne alebo jednoducho chcete, aby vaša kúpeľňa vyzerala naozaj luxusne bez ohľadu na jej veľkosť, nechajte si vypracovať profesionálny návrh kúpeľne. Skúsený návrhár vymyslí také riešenia, ktoré by vám nenapadli a vyťaží z vášho „kúpeľňového“ rozpočtu maximum.

 

Zdroj obrázka:
Autor: rh2010 / Stock.adobe.com