Spoľahlivý spôsob, ako ušetriť na povinnom zmluvnom poistení

Každý motorista vie, že povinné zmluvné poistenie, bežne označované skratkou PZP, musia mať zo zákona všetky vozidlá registrované v cestnej premávke. Jeho plateniu sa tak nevyhnete a rozhodne by to ani nebol dobrý nápad.

Rôzne poisťovne, rôzne ceny povinného zmluvného poistenia

Za jazdu bez platného povinného zmluvného poistenia hrozí pokuta prevyšujúca 3 000 € a ak naviac takýto vodič spôsobí dopravnú nehodu, je povinný uhradiť všetky spôsobené škody na majetku a na zdraví. Z vlastného vrecka by tak hradil všetko, od opráv automobilov účastníkov nehody, po nutné zákroky na chirurgickej ambulancii Prievidza a ďalšie náklady spojené s ujmou na zdraví.

Vyhnúť sa však môžete tomu, že budete za PZP platiť zbytočne veľa. Keďže ho má vo svojom portfóliu viacero poisťovní, ktoré o klientov bojujú aj cenou, výberom lacnejšej ponuky môžete pekne ušetriť.

Mnohí z vás si teraz určite povzdychli pri predstave, že budú na webe každej poisťovne opakovane zadávať údaje požadované na výpočet povinného zmluvného poisťovňa. A potom ešte zložito porovnávať podmienky jednotlivých poisťovní! My však máme oveľa lepší spôsob.

Ako čo najrýchlejšie nájsť najvýhodnejšie povinné zmluvné poistenie pre vás?

Ak chcete vedieť, ktorá poisťovňa ponúka PZP poistenie, ktoré bude najviac vyhovovať vašim požiadavkám, najrýchlejšie to zistíte pomocou PZP kalkulačky. Potrebné údaje stačí zadať len raz a kalkulačka vám zobrazí ponuky všetkých poisťovní.

Jednotlivé ponuky sú zoradené podľa ceny, takže ak chcete najlacnejšie PZP, hneď budete vedieť, ktorá poisťovňa ho pre vaše vozidlo ponúka. Aj porovnanie podmienok jednotlivých poisťovní a ich ponúk je oveľa prehľadnejšie a jednoduchšie, takže PZP kalkulačka vám pomôže aj v prípade, že sa nebudete rozhodovať výlučne na základe ceny.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Piman Khrutmuang / Stock.adobe.com