FAST PLUS stavia nové logistické centrum

Zelená energia, nové pracovné miesta či podpora elektromobility – aj s tým je spojená výstavba nového logistického parku spoločnosti FAST PLUS.

Obchodná spoločnosť FAST PLUS, ktorá stojí za značkou PLANEO – jednou z najvýznamnejších sietí kamenných predajní na Slovensku a tiež eshopom s elektro a iným tovarom, bude hlavným nájomcom nového logistického parku v Žiari nad Hronom, ktorý buduje developer CONTERA.

Nové priestory sú pre nás na skutočne vyhovujúcom mieste. Centrálna logistika by mala byť v centre územia, preto je Žiar nad Hronom ideálny. Samotný CONTERA park bude stáť hneď vedľa diaľnice R1, čo je plus z hľadiska dopravnej dostupnosti,odôvodňuje výber lokality CEO FAST PLUS Peter Benický. Peter Benický je spokojný s novými priestormi, udržateľným prístupom aj s vytvorením nových pracovných miest v žiarskom okrese. 

V súčasnosti je centrálny sklad veľkoobchodu s elektronikou v Bratislave, čo nie je logisticky práve najvýhodnejšia poloha. Podľa Benického pôvodné skladové priestory už prestávajú vyhovovať, potrebné sú väčšie priestory a tiež zmodernizovanie a zefektívnenie procesov.

V novom sklade budeme mať skladovaciu galériu, dopravníky a ďalšie technologické vymoženosti. Nové priestory v CONTERA parku budú prevádzkované energiou z obnoviteľných zdrojov, k udržateľnosti životného prostredia prispeje aj systém opätovného využívania dažďovej vody. K dispozícii budú aj nabíjačky na elektromobily, plánuje sa inštalácia fotovoltaických panelov, čo sú tiež atribúty, ktoré pozitívne ovplyvnili naše rozhodnutie,“ pokračuje Peter Benický.

V žiarskom CONTERA parku využije FAST PLUS v prvej fáze logistickú halu s rozlohou 25-tisíc m2, s možnosťou expanzie o ďalších 15-tisíc m2. Stavebné práce by mali začať v treťom kvartáli roku 2022 a dokončené by mali byť o rok neskôr.

Nové logistické centrum znamená aj nové pracovné príležitosti.Osobne – ako rodák z tohto regiónu – som rád aj tomu, že vytvorením stovky pracovných miest v logistike a administratíve poskytneme prácu ľuďom z tohto kraja,“ dodáva CEO FAST PLUS Peter Benický.