S týmito nástrojmi ugrilujete aj také jedlá, o akých sa vám ani len nesnívalo!

Využite váš gril naplno a doprajte si jedlá, na aké máte chuť! Možno vám na grilovanie stačí jedna vidlička a jedna obracačka. Ale prečo by ste si nedopriali viac? Veď spraviť z obyčajnej grilovačky gurmánsky zážitok je také jednoduché!

Majitelia grilov už určite niekoľko týždňov veselo grilujú, veď kto by odolal peknému počasiu, ktoré vyslovene láka hodiť na rošt pár klobások, šťavnatý steak alebo si ugrilovať pizzu? Že pizza sa negriluje? Tak to ste na omyle a my vás z neho vyvedieme a vyvrátime aj mýtus, že na grile sa nedá upiecť torta.

Bez týchto troch nástrojov ani nezačínajte grilovať

Na príslušenstvo Weber sa môžete spoľahnúť hneď niekoľko grilovacích sezón. Základnými nástrojmi, bez ktorých sa žiadne grilovanie nezaobíde, sú kliešte. Týmto takmer univerzálnym nástrojom položíte surovinu na gril, obrátite ju, aj ju z neho ugrilovanú vezmete. Kliešťami hravo otočíte mäso, väčšie kusy zeleniny, horšie to už bude s rybami a krehkými surovinami, ktoré sa v kliešťoch rozpadnú.

Na obracanie je preto ideálna obracačka. Ľahko s ňou otočíte menšie ploché jedlá ako sú hamburgery, placky, rybie filety, tenké plátky mäsa, ovocia, zeleniny. Obracačka by mala byť tenká a pružná.

Kefa na čistenie grilu síce nie je priamo náradie na grilovanie, ale bez nej sa vám bude jedlo na grile pripaľovať o zvyšky a dymiť. Drôtená kefa odstráni všetky zvyšky, ktoré na grile nemajú čo hľadať.

Tieto nástroje posunú vaše grilovačky na vyšší level

Základ teda máme, teraz sa pozrime na to, čím sa dá gril ešte vylepšiť, aby sa vaše grilovačky stali legendárnymi.Grilovací kôš výrazne rozširuje možnosti vašej ponuky pokrmov z grilu.

Grilovací kôš Weber Crafted slúži na grilovanie malých, jemných kúskov, ktoré by inak prepadli cez rošt. V grilovacom koši pripravíte menšie kúsky mäsa, morské plody, ale aj trebárs skaramelizovanú cibuľku ako prílohu k rebierkam. Planchu si budete pochvaľovať napríklad pri príprave raňajok.

Základným nástrojom na grilované palacinky, omelety, volské oká, smaženú cibuľku, slaninku alebo hoci aj kuracie prsia so syrom, pečenú zeleninu či kebab je plancha Weber Crafted. S ňou hravo vyčarujete na grile všetky tie chutné jedlá, ktoré spravíte na panvici v kuchyni.

Aj ázijské jedlá pripravíte na grile. Stačí mať wok Weber.

Pokiaľ milujete ázijskú kuchyňu, skúste ju pripravovať vo woku na grile a ten jemný rozdiel medzi kuchynskou a záhradnou prípravou sa vám určite zapáči! Vo woku s parným roštom potom môžete spraviť hoci aj parené buchty z grilu.

Vyrazili vám parené buchty z grilu dych? Tak sa poriadne nadýchnite, pretože s opekacím košom na rotesériu Weber Crafted ugrilujete hranolky alebo dokonca aj pukance!

Ak ste ešte negrilovali cookies, je najvyšší čas skúsiť to. Tá vôňa aj chuť je neopakovateľná.

Na začiatku bola reč o pizze z grilu. Glazovaný pizza kameň Weber Crafted je navrhnutý tak, aby mala vaša pizza vždy chrumkavú kôrku. Na pizza kameni opečiete aj chlieb, tortilly, lokše, a pripravíte aj sladké dezerty – trebárs obľúbené cookies. Vyskúšajte to!

Grilujte ako Pohlreich

Všetko spomenuté príslušenstvo je len malá časť bohatého systému Weber Crafted Gourmet BBQ System. Spolu s grilmi Weber Genesis patria do špičky vo svojej kategórii, inak by sa taký nekompromisný šéfkuchár ako Zdeněk Pohlreich nestal ich ambasádorom. Najnovšie si pochvaľuje plynové grily Weber Genesis Ironman.Zdeněk Pohlreich je ambasádorom grilov Weber.

„Genesis je špičkový gril s nekonečnými možnosťami. Na jeho mimoriadne veľkej grilovacej ploche sa dá pripraviť celé menu pre romantickú večeru vo dvojici alebo aj na párty grilovačku s priateľmi,“ odporúča Pohlreich a vyzdvihuje aj inteligentnú technológiu: „Vďaka zabudovanej inteligentnej technológii Weber Connect a sytému Weber Craft Gourmet BBQ sa postarajú o dokonalý výsledok, aj keď ste len začiatočník v grilovaní,“ vysvetľuje Zdeněk Pohlreich.

Weber vám teda dáva možnosť spraviť z grilu dokonale vybavenú kuchyňu, v ktorej sa dajú pripraviť raňajky práve tak jednoducho, ako kompletné obedové menu s dezertom, od grilovaných klobások cez polievky, dusené jedlá až po dezerty.

Preskúmajte všetky možnosti, ktoré vám grilovanie s Weberom poskytuje! Grily Weber Genesis poskytujú veľkorysý priestor a inteligentnú technológiu pre úplný luxus grilovania. 

Foto: Weber