Boli navrhnuté tak, aby boli dobre vidieť

Kamery radu AXIS M11 sú navrhnuté ako viditeľný odstrašujúci prostriedok, ktorý potenciálnym páchateľom dáva najavo, že ich sledujete, a pomáha tak zabrániť vniknutiu na cudzí pozemok a ďalším nežiaducim aktivitám. Poskytujú dobre viditeľný, pevný uhol záberu, takže je ľahko vidieť, kam presne kamera mieri.

Tieto kompaktné boxové kamery s rozlíšením 2 alebo 5 MPx sú vybavené pokročilými funkciami Axis Lightfinder a Axis Forensic WDR pre verné farby a skvelé detaily aj pri práci v náročných svetelných podmienkach alebo takmer pri úplnej tme. Oba vnútorné modely majú integrovaný mikrofón a oba vonkajšie modely ponúkajú zvukový vstup pre mikrofón a záznam videa so zvukom v presne vymedzenom priestore. Vďaka technológii edge-to-edge je možné tieto kamery priamo prepojiť aj s reproduktormi Axis, napríklad AXIS C1310-E Network Horn Speaker a tým zosilniť ich odstrašujúci účinok aj zvukovou výstrahou. Kamery sú tiež vybavené funkciou AXIS Object Analytics, ktorá umožňuje detekovať a klasifikovať ľudí a vozidlá, a tiež technológiou Axis Zipstream s podporou kodekov H.264/H.265, ktorá výrazne znižuje nároky na šírku pásma a kapacitu úložiska. K štandardnej výbave kamier Axis patria aj funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a chránia systém ako celok. Súčasťou kybernetickej bezpečnosti je aj podpísaný firmvér a zabezpečené spúšťanie, ktoré zabezpečujú, že bude nainštalovaný iba oficiálny autorizovaný firmvér, ktorý nebol kompromitovaný.

Nové kamery radu AXIS M11 budú k dispozícii na Slovensku a v Českej republike prostredníctvom siete partnerov a distribučných kanálov spoločnosti Axis.