Po akých autách túžia ženy?

Na čo sa pozerajú muži prí výbere auta? Veľký motor, veľký výkon, veľké disky,… ktovie, čo si tým kompenzujú. Prípadne mladšie ročníky majú záľubu v starých modeloch vybraných značiek, ktoré sú síce obrazne jedným kolesom na šrotovisku, ale hlavne, že je to tá, či oná exkluzívna značka. Nerozumieme tomu, ale nevadí asi na to letia ich rovesníčky.

Autá označené za vyložene ženské sme tu už mali, ale s vkusom žien sa moc nezhodovali

Čo však od auta očakávajú ženy? Na to sa kedysi snažilo prísť množstvo výrobcov, keď ponúkali „ženské“ modely, ale väčšinou triafali vedľa. Napríklad bolo jedno obdobie populárne pri autách zameraných na ženy chváliť sa tým aký je jednoduchý prístup k rezervnému kolesu. Presvedčilo niekedy nejakú ženu práve toto, aby si dané auto kúpila? Nie a ak áno, bola asi jediná.

Taktiež už dúfame nikto neverí, že ženy hľadajú výlučne malé autá, do ktorých sa síce nezmestia ani dve väčšie kabelky, ale hlavne, že sa s tým bude dať dobre parkovať. Veď na pomoc pri parkovaní existujú rôzne technológie, nemusí sa tak žena (a ani muž) obmedzovať vo veľkosti vysnívaného auta. Mimochodom, „trafiť sa“ na parkovacie miesto je tiež zvyčajne problém mužov so spomínanými „exkluzívnymi“ vozidlami.

Aj keď ženy moc neriešia výkon, ideálne ženské auto nemusí byť príliš odlišné od mužského

Po akých autách teda ženy túžia? Na úvod musíme povedať, že nebudeme riešiť finančnú stránku veci. Túžiť je totižto jedna vec a reálne si dovoliť druhá. Ak by však peniaze nepredstavovali problém, väčšina žien by si zvolila väčšie SUV, ideálne s automatickou prevodovkou, ktorá im dáva viac priestoru venovať sa dianiu na ceste. Okrem bezpečnosti sú totižto pohodlie a komfort tým hlavným, čo ženy na autách zaujíma a tak moderné LED denné svietenie a iné technológie, ktoré sa pod týmito pojmami skrývajú, ani nemusíme spomínať.

Prekvapil vás záujem žien o SUVčka? Ani by nemal, záujem o vozidlá tohto typu je vo všeobecnosti enormný a kľudne môžeme povedať, že zásadne zmenil trh s autami. Veď si len spomeňte, koľko nových a naozaj zaujímavých modelov áut za posledných pár rokov neboli SUV, či crossovery, alebo skrátka vyššie autá. Ak ich narátate aspoň 5, bude to úspech. A nezanedbateľným dielom k tomu prispeli aj ženy.

 

Zdroj obrázka:
Autor: ESB Professional / Shutterstock.com