Sú všetky parametre smartfónov naozaj také relevantné v praxi?

Smartfón sa pre väčšinu ľudí stal neoddeliteľnou súčasťou ich každodenných životov. Okrem toho, že sa vďaka nim môžeme spojiť s kýmkoľvek prakticky kedykoľvek, majú množstvo iných funkcií a dokážu nahradiť veľa ďalších zariadení.

Aj vy sa strácate v súčasnom trhu s mobilmi?

Dalo by sa dokonca povedať, že počiatočné funkcie mobilných telefónov, čiže telefonovanie a posielanie SMS, sú už v úzadí. Minimálne SMSky už sú určite na vedľajšej koľaji, keďže textové správy si môžeme posielať cez rôzne aplikácie pomocou internetového pripojenia. Od moderných mobilov tak očakávame oveľa viac ako v minulosti.

Pokiaľ kedysi, keď bola éra zmenšovania mobilov, sme pozerali hlavne na rozmery a dizajn, keďže funkciami sa až tak nelíšili, teraz máme množstvo parametrov a funkcií, ktoré nám výrobcovia prezentujú a snažia sa nás nimi presvedčiť, že práve to, čo ponúka ich výrobok, je to pravé pre nás. Nehovoriac o tom, že pri neustálej záplave nových mobilov sa pri výbere môžeme ľahko stratiť.

Dámy, netrápte sa číslami, ktoré vo veľa prípadoch nič nehovoria

Keďže sledovanie technologických noviniek je skôr mužskou doménou, hlavne nežnejšie pohlavie môže mať niekedy pri výbere nového smartfónu väčší problém ako pri hľadaní tých najkrajších spoločenských šiat. Takže dámy, na čo sa pri výbere nového mobilu zamerať? Nebojte sa, nebudeme vás trápiť rôznymi číslami. A povieme vám tajomstvo. Tie čísla často v praxi znamenajú oveľa menej ako tvrdia výrobcovia.

Samozrejme, spomenieme len niečo, pretože sa chceme zamerať na to, čo je podľa nás v praxi naozaj dôležité. Začneme teda displejom. Ak ako väčšina žien používate smartfón zároveň aj ako počítač, choďte do väčších uhlopriečok, určite ju oceníte. Ak chcete s mobilom aj často fotiť a zaujíma vás kvalita fotiek, ktoré rôzne smartfóny robia, najlepšie urobíte ak si na internete nájdete ukážky z praxe. Obrovský počet megapixelov totižto ešte nie je zárukou skvelej fotky.

Ešte niečo? Ani nie, množstvo ostatných vecí je skutočne relatívnych ako napríklad výdrž batérie, ktorá vôbec nezáleží len od jej kapacity, či to, ako bude zariadenie rýchle. Lepší procesor a viac pamäte RAM ešte nemusia znamenať rýchlejšie reakcie ak ide o smartfóny dvoch rôznych výrobcov a teda sú rôzne „vyladené“. Čo z vyššie uvedeného vyplýva? Výber nového smartfónu nemusí byť tak zložitý ako sa na prvý pohľad môže zdať.

 

Zdroj obrázka:

Autor: Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock.com