Oživte svoj starší jedálenský stôl týmito dvoma spôsobmi

Jedálenský stôl, to je viac ako len miesto, kde rýchlo skonzumujeme jedlo a pokračujeme v povinnostiach, či vo voľnočasových aktivitách. Často je práve jedálenský stôl akýmsi „centrom“ rodiny, keďže sa pri ňom zvykneme všetci stretávať pri víkendových obedoch.

Aby stôl stál pevne aj ďalšie roky

Ľahko sa tak môže stať neoddeliteľnou súčasťou domácnosti. Ako však každá časť nábytku, či zariadenia domácnosti aj jedálenský stôl podlieha veku. A tak raz príde čas, kedy začnete uvažovať nad jeho výmenou a nemusí to byť len pri príležitosti kompletnej rekonštrukcie kuchyne.

Stôl sa prakticky skladá z dvoch častí. Vrchnej dosky a pevných stolových nôh. Teda aspoň by mali byť pevné, aby zniesli záťaž, ktorej je stôl vystavený, keď zaň zasadnete celá rodina. Samozrejme, každý so svojou porciou obeda. Nehovoriac o sviatkoch, keď sa stoly priam „prehýbajú“ pod rôznymi dobrotami.

Ak sa stôl kýve a znepríjemňuje vám takéto vzácne chvíle v kruhu rodiny, ale zároveň je jeho vrchná doska v dobrom stave a ladí so zvyškom vašej kuchyne, stačí vymeniť spomínané stolové nohy za nejaké pevnejšie. Tak môžete predĺžiť životnosť svojho stola o niekoľko ďalších rokov.

Kvôli zmene dizajnu nemusíte kupovať nový stôl

V prípade, že máte so svojim stolom opačný problém a tým je, že vrchná doska javí známky opotrebovania, môžete to vyriešiť ešte jednoduchšie. Pomocou dizajnových behúňov na stôl. Tie z časti dosku stola zakryjú, ale nechajú aj priestor, aby čiastočne vynikla jej krása.

Samy o sebe sú však nielen prostriedkom na prekrytie opotrebovanej dosky stola, ale hlavne skvelým dekoračným prvkom, ktorý dokáže stôl skutočne ozdobiť. Ponúkajú sa vám rôzne vzory a farby, ktoré sa zladia s vašou kuchyňou alebo môžete mať behúňov viac a striedať ich podľa období v roku, či jednoducho podľa vašej nálady. Fantázii sa medze nekladú.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Demkat / Shutterstock.com