Hľadáte tienenie, ktoré sa bude jednoducho ovládať a aj montovať?

Ešte niekoľko rokov dozadu boli žalúzie prvou voľbou, čo sa týka tienenia interiéru. Ponúkajú do určitej miery minimalistický dizajn a hlavne plynulé regulovanie prepúšťaného svetla. Dokonca sa niektoré ich poškodenia dajú aj celkom jednoducho opraviť.

Žalúzie sú jednoduché, ale náchylné na poškodenie

Tu však dávame dôraz na slovo „niektoré“. Áno, keď sa utrhnú lanká, po ktorých sa lamely žalúzií posúvajú, nie je problém ich vymeniť. Ale stalo sa vám niekedy, že vám retiazka, ktorá slúži na ovládanie žalúzií, „vyskočila“ z drážok, v ktorých je sčasti umiestnená?

Ak áno, tak viete, že síce nie je problém dať dole malú krytku a retiazku napraviť a krytku opäť nacvaknúť, ale rýchlo zistíte, že potom je retiazka oveľa náchylnejšia na vyskočenie. Takáto situácia si pýta ešte jednoduchší systém. A práve ten ponúkajú moderné rolety.

Montáž moderných roliet už nemôže byť jednoduchšia 

Áno, rolety existujú v mnohých podobách a nie vždy je montáž, či oprava skutočne jednoduchá. Avšak populárnymi sa v posledných rokoch stali hlavne rolety, ktoré sa na okná montujú bez použitia elektrických vŕtačiek, či iného náradia. Jednoducho sa zavesia priamo na rám okna pomocou dodávaných kovových, či plastových závesných vešiakov.

Následné ovládanie je rovnako jednoduché ako montáž. Áno, ak požadujete plynulé regulovanie svetla, zrejme rolety nebudú to práve pre vás. Ak vám však ide o maximálne možné tienenie, rolety ponúkajú práve to. I keď aj pre prvú menovanú skupinu existujú rolety, ktoré ich môžu zaujať. Konkrétne ide o takzvané rolety deň/noc.

V súčasnosti máte pri roletách naviac na výber množstvo látok rôznych farieb, či vzorov. Rolety tak môžu byť aj skvelým dekoračným prvkom. Stačí ich zladiť so zvyškom interiéru, ktorý dokreslia a vyzdvihnú jeho charakter.

 

Zdroj obrázka:

Autor: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com