Pokazil sa vám motor, ale svojho auta sa ešte nechcete vzdať?

Nič nevydrží večne, o tom nemusíme diskutovať. Rovnako to platí aj o autách. S pribúdajúcim vekom sa úmerne zvyšuje aj frekvencia návštev servisu alebo ak ste zručný a máte potrebné vybavenie, čoraz častejšie sa musíte vo svojom aute „vŕtať“.

S rastúcim vekom auta rastú aj náklady na jeho servis 

Pokiaľ je potrebné vymeniť len jednu menšiu súčiastku, napríklad hardy spojku, nie je to nič závažné. Horšie je, keď sa vám začne auto kaziť tak, že pri každej návšteve servisu zvažujete, či sa ešte oplatí do neho investovať a či si radšej nezaobstarať niečo novšie.

Niekedy sa však môže stať, že jednou väčšou investíciou získate ďalšie roky jazdenia naviac. A vtedy nastáva najväčšia dilema, keďže zrejme každého láka predstava nového auta, ale zároveň je to predsa len zásadná investícia. Takáto situácia môže nastať, keď sa vám na inak funkčnom a zachovalom aute pokazí motor tak, že je nutná jeho výmena.

Potrebujete spoľahlivo nahradiť pôvodný motor, ale nemôžete priveľmi investovať?

Nový motor by bol predsa len veľká investícia a nové auto ešte väčšia. I keď z dlhodobého hľadiska je určite výhodnejšia kúpa nového auta ako nekonečné investovanie do toho starého ak raz človek nie je práve vo finančnej situácii, aby si mohol dovoliť kúpiť nové auto, neostáva mu nič iné, len zvoliť výmenu motora.

V takejto situácii vám pomôže nemalú sumu ušetriť repas motora. Teraz ste si určite predstavili ten čas, ktorý budete musieť stráviť bez vášho auta, keďže takáto generálna oprava je časovo náročný proces. Preto treba osloviť niekoho, kto sa repasom motorov zaoberá a má skladovú zásobu rôznych motorov ihneď k dispozícii.

Takto vám vymenia váš pokazený motor za repasovaný z ich ponuky a ten váš starý si následne nechajú na ďalší repas. Podstatne rýchlejšie tak získate pre svoje auto funkčný motor, o ktorý bolo dôkladne postarané a tešiť sa tak môžete na ďalšie roky strávené v spoločnosti svojho milovaného auta.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Nomad_Soul / Shutterstock.com