Čo by nemalo uniknúť vašej pozornosti pri zariaďovaní malého bytu?

Bývanie v našom hlavnom meste má výhody v podobe najväčšieho počtu pracovných ponúk, ktoré sú lepšie ohodnotené a samozrejme aj v tom, že v Bratislave skrátka nájdete asi všetko, čo k životu môžete potrebovať. Ak sa teda k vašim životným potrebám neráta pokojné bývanie niekde na vidieku.

Prvé vlastné bývanie v hlavnom meste väčšinou rozlohou neohúri

Nie všetko je však len o výhodách. Samotný fakt, že Bratislava je hlavné mesto, neúmerne navyšuje cenu nehnuteľností a tak začať v nej bývať vo vlastnom býva častokrát príliš (finančne) náročná úloha.

Mnoho mladých ľudí preto zdieľa väčší byt s inými podnájomníkmi, z ktorých každý (alebo každý pár) má vlastnú izbu a o spoločné priestory sa delia. To však ani zďaleka nestačí ako dlhodobejšie riešenie.

A preto sú medzi ľuďmi, ktorí hľadajú svoje prvé naozaj súkromné ubytovanie v Bratislave, populárne hlavne menšie byty. Minimálne na začiatok. Jednoizbové byty, či dokonca garsónky sú tak v Bratislave zrejme populárnejšie ako kdekoľvek inde na Slovensku.

Zariaďovanie takéhoto bytu, ktorý nemá samostatnú spálňu, však sprevádzajú pochopiteľné kompromisy. Ten najväčší (ak teda nemáte jednoizbák, či garsónku s nadštandardnou rozlohou) je, že s posteľou sa budete musieť rozlúčiť a namiesto nej zháňať praktické rozkladacie pohovky v Bratislave.

Pri rekonštrukcii a zariaďovaní myslite na praktickosť aj na susedské vzťahy

V takomto prípade vyberajte pohovku hlavne podľa toho, ako rýchlo a jednoducho sa dá rozložiť a zase zložiť. Musíte si totižto uvedomiť, že to zrejme budete robiť každý večer a každé ráno. K tomu prispôsobte aj zvyšok nábytku v okolí pohovky, aby ste pred každým rozkladaním nemuseli najskôr premiestňovať polovicu zariadenia.

Ak zároveň svoj nový byt idete aj rekonštruovať takpovediac od podlahy, myslite aj na susedov pod vami. Ak ste doteraz nezažili, že niekto nad vami pravidelne rozkladal pohovku, neviete si predstaviť ako sa to môže ozývať, kľudne aj cez dve poschodia. Preto pod podlahu umiestnite kvalitnú kročajovú izoláciu, ktorá takéto zvuky pohltí a vaši susedia vám budú vďační.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com