Ideálne riešenie na problémy so skladovaním dažďovej vody

Absencia kanalizácie a problém s uskladnením dažďovej vody je problém, ktorý trápi pomerne veľa Slovákov. Aj napriek tomu, že kanalizácia by mala byť teraz už všade, v niektorých regiónoch stále nie je a ľudia musia hľadať iný spôsob, ako zabezpečiť zber a vývoz odpadových vôd. Problém robí aj zber dažďovej vody. Ak hľadáte riešenie na problémy so skladovaním dažďovej vody a na absenciu kanalizačnej prípojky, našli sme ho za vás.

Septiky

Vývoz odpadových vôd je z časového, ale aj finančného hľadiska náročný pre rodiny, ktoré žijú v domoch. Aby sa ale vyhli častému vývozu odpadových vôd, z praktického hľadiska sa im oplatí investovať do nových septikov. Septiky sú vlastne dvojkomorové žumpy, ktoré prečisťujú odpadové vody a odstraňujú nebezpečný kal, ktorý by mohol mať negatívny vplyv na životné prostredie. Sú to v podstate bezúdržbové čističky odpadových vôd, ktoré chránia životné prostredie.

Firmy vám nový septik dovezú priamo domov. Vo väčšine prípadov ale budete musieť mať nachystanú vykopanú jamu, kde vám ju vložia. Ak bude nový septik umiestnený na mieste, cez ktoré budete prechádzať autom, vtedy je potrebné umiestniť naň prejazdovú dosku.

Ak nemáte v obci kanalizáciu, odporúčame vám objednávať septiky.

Nádrže na dažďovú vodu

Aj keď naša krajina sa vždy pýšila dobrou zrážkovou činnosťou, pod vplyvom globálneho oteplenia je zrážok u nás čoraz menej. Problém však býva aj s uskladnením dažďovej vody. Keď ju skladujeme v plastových sudoch, rýchlo sa prehrieva a rozmnožujú sa v nej baktérie, ktoré môžu plodinám uškodiť. Praktickejším riešením sa zdajú byť práve väčšie nádrže na dažďovú vodu. Sú to veľké nádrže, ktoré sú umiestnené pod vodou a sú vyrobené z pevného betónu, ktorý má dlhú životnosť.

Vodu je možné čerpať prostredníctvom klasického čerpadla a nehrozí, že sa voda prehreje a rozmnožia sa v nej baktérie.

 

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: TU studio  / Shutterstock.com