Venujte zvýšenú pozornosť dezinfekcii domácnosti

Pandémia koronavírusu spôsobila nemalé problémy v každej domácnosti. Dezinfekčné prostriedky, rúška, respirátory, ale aj jednorázové latexové rukavice sa stali bežnou súčasťou našich životov. Vírus je stále tu a okrem zvýšenej hygieny rúk by sme mali venovať pozornosť aj dezinfekcii domácnosti.

Kľučky

Snáď najchytanejšia časť domácnosti by mala byť pravidelne dezinfikovaná. Stačí, keď prídeme domov, chytíme kľučkyna vchodových dverách a baktérie a vírusy sa prenesú na túto plochu. Odporúčame vám pravidelne dezinfikovať prírodnými prípravkami aj tieto plochy, ideálne každý deň. Nie vždy na to myslíme, no práve dezinfekcia týchto plôch môže zabrániť šíreniu vírusu. Rukami sa chytáme tváre a ak sme sa predtým chytili kľučky, kde sa zachytil vírus, prenesieme si ho na seba cez kožu, oči.

Plocha jedálenského stola a kuchynská pracovná doska

Okrem kľučiek odporúčame dôkladne a pravidelne dezinfikovať plochu jedálenského stola a kuchynskú pracovnú dosku. Týchto plôch sa pravidelne chytáme a pokladáme na ne aj potraviny z obchodu, ktorých sa pred vami chytali viacerí ľudia, ktorí na obal mohli preniesť vírusy.

Na čistenie týchto plôch vám stačí teplá voda zriedená s octom. Na kuchynskú pracovnú dosku by sa nemali používať nejaké agresívne chemické prípravky. Keď ju budete pravidelne čistiť octovou vodou, zabránite šíreniu vírusov a baktérií.

Octovou vodou odporúčame prechádzať aj stolové nohy jedálenských stolov.

Podlaha v predsieni

Na topánkach síce neprenesiete vírusy, prenášate však nečistoty, ktoré sa vám zachytia na podrážke. Ak chcete dôkladne dezinfikovať domácnosť, odporúčame vám dennodenne čistiť podlahu v predsieni. Používajte chemické prípravky na podlahy a umývajte priestor aj pod rohožami v predsieni, na ktoré si dávate topánky. Takto dokonca zabránite aj roznášaniu kamienkov pod domácnosti.

 

 

Zdroj obrázka
Autor:  VIKTORIUS-73  / Shutterstock.com