Päť tipov, vďaka ktorým zvládnete aj plesové líčenie

Plesová sezóna je prehliadkou krásy a noblesy. Nádherné šaty zladené do posledného detailu s doplnkami, elegantný účes a dokonalá vizáž. Váhate, či zvládnete líčenie sama? S týmito radami od profesionálneho vizážistu Tomáša Vidu a produktami značky Dermacol dosiahnete „wow“ efekt aj vo vlastnej kúpeľni. Nie je predsa dôležité zúčastniť sa, ale zažiariť!

„Filmový“ make-up je základ úspechu

Nepísaným pravidlom plesového líčenia sú produkty s dlhotrvácnym efektom, ktoré zostanú na svojom mieste aj po niekoľkých tanečných kolách. To platí najmä pre make-up. Stávkou na istotu je vodoodolný krycí krém, ktorý používajú aj profesionálni vizážisti, filmoví a divadelní maskéri. Pleť farebne zjednotí a zároveň zamaskuje všetky nedostatky, takže zastúpi aj korektor. Poslúži aj v prípade, ak potrebujete prekryť tetovanie.

Vodoodolný extrémne krycí make-up Cover

Fixujte nenápadne, no dôkladne

Make-up po nanesení zafixujte púdrom. Namiesto zdĺhavého vyberania vhodného odtieňa siahnite po bielom transparentnom púdri, ktorý sa farebne prispôsobí každému odtieňu make-upu. Môžete vyskúšať aj metódu známu ako „baking“, čo doslovne znamená „zapečenie“ make-upu na miestach, kde má tendenciu ukladať sa do vrások. Ide najmä o oblasť pod očami, na čele a brade. Na tieto miesta naneste púder v silnejšej vrstve a keď bude líčenie kompletné, oprášte ho veľkým okrúhlym štetcom.

Transparentný fixačný púder WHITE

Tip: Na dosiahnutie prirodzeného a dlhotrvácneho efektu je veľmi dôležitý aj spôsob, akým produkty nanášate. Make-up aplikujte na pleť krúživými pohybmi. Púder, naopak, vklepávajte. Lepšie sa tak zapracuje do make-upu.

Tiene laďte s rúžom

Na výrazné líčenie očí nepotrebujete veľa produktov. Tmavším tieňom zvýraznite záhyb oka a zvyšok viečka pretrite svetlým perleťovým tieňom. Výber farieb by mal korešpondovať s rúžom. Ak použijete na pery bordovú, vhodnou voľbou na oči je napríklad ružová. Hnedý tieň pôsobí neutrálne a hodí sa ku všetkému.

Nebojte sa liniek

Potrebný dramatický výraz dodá očiam výrazná linka. Aby sa už po pár hodinách nerozmazávala, je vhodné použiť dlhotrvácnu ceruzku, ktorá  má mäkkú tuhu a ľahko sa aplikuje. Použite ju na vnútornú líniu oka, aj na horné viečko.

Matné pery sú stále in

Pri plesovom líčení si dajte záležať na správnom výbere rúžu. Bude dominovať celému líčeniu a zároveň musí odolať jedlu, nápojom či bozkom. Všetky spomínané výzvy bezpečne zvládnu stále aktuálne matné rúže. Vizážista zvolil výraznú bordovú farbu, ktorá korešponduje s líčením očí a príjemne osvieži celú vizáž.