Napíšte správu svojim seniorom

Aj tento rok nadácia SOCIA v spolupráci s partnermi pripravila už 8. ročník kampane Staroba sa nás dotýka spojenú s verejnou zbierkou Lienka pomoci. Starších ľudí často vnímame iba ako dôchodcov, ktorých základná črta je vek a to, že poberajú financie od štátu. Aj keď sa k nim správame ohľaduplne, mnohokrát ich považujeme za pasívnych,, neberieme ich vážne a zabúdame na to, čo všetko v živote zažili a dokázali.

Kampaň — To, čo pre nás urobili, nezostarne — zdôrazňuje, že každý starý človek má za sebou nejakú históriu, odborné či životné skúsenosti. Bol, alebo je v niečom naozaj dobrý, niečo dôležité nám v živote dal a niečo podstatné nás naučil. Seniori sa do našich životov vpísali tým, čo pre nás urobili. A to nikdy nezostarne.

„Tohtoročnú kampaň sme zacielili veľmi osobne. Každý má vo svojom živote ľudí, ktorí nás ovplyvnili a vložili niečo, čo nezostarlo a žije stále v nás. Práve preto je dôležité poďakovať sa. Lebo bez tohto jedinečného vkladu by sme boli ľudia s inými príbehmi. Aj na mňa zapôsobil jeden konkrétny človek a vďaka nemu sa už viac ako 25 rokov venujem sociálnej oblasti,“ hovorí Vladislav Matej, výkonný riaditeľ nadácie SOCIA.

Celá kampaň je vytvorená z autentických osobných listov ambasádoriek a ich poďakovania seniorovi, ktorému za niečo, pre nich osobne veľmi výnimočné, vo svojom živote vďačia. Kampaň zároveň vyzýva ľudí, aby tiež poďakovali inšpiratívnym starým ľuďom, ktorí v ich živote zohrávajú alebo zohrali významnú úlohu. Prostredníctvom stránky http://lienkapomoci.sk/podakovanie/  má každý možnosť napísať osobný list s poďakovaním, ktorý bude vďaka spolupráci s www.penfriends.sk reálne vytlačený a doručený.