Dunlop teraz ponúka aj vodičom SUV výkonné pneumatiky pre zimné

Dobrá výkonnosť v zimných podmienkach je pre motoristov jedným z najdôležitejších kritérií pri výbere zimných pneumatík. Vzhľadom na stále sa zvyšujúci odbyt modelov SUV sa spoločnosť Dunlop rozhodla využiť svoju odbornosť v oblasti zimných pneumatík a zaistiť vyššiu priľnavosť a lepšie jazdné vlastnosti aj pre vodičov vozidiel tohto typu.

Vyššia výkonnosť SUV2 na snehu

Existujú rôzne spôsoby, ako pristupovať k jazde za volantom v zimných podmienkach. Zatiaľ čo 50% európskych vodičov považuje poľadovicu a zasnežené cesty za najťažšie klimatické podmienky pre prevádzku vozidla, viac ako 40 % milovníkov šoférovania si naopak jazdu v zime užíva a vyhľadáva ju. Preto pri nákupe zimných pneumatík potom venujú hlavnú pozornosť ich priľnavosti a jazdným vlastnostiam1.

Prudký nárast výroby SUV a vozidiel s pohonom všetkých štyroch kolies predstavuje zaujímavý fenomén; možno očakávať, že len v tomto segmente bude nárast pokračovať aj v ďalších rokoch. Zvyšujúci sa dopyt po pneumatikách pre SUV v dôsledku tohto vývoja v kombinácii s vynikajúcimi výsledkami testov doterajších pneumatík radu Winter Sport 5 (víťaz testu magazínov AutoBild a SportsCars, s hodnotením „highly recommendable/možno vysoko odporučiť“ v Auto Motor und Sport a „recommendable/možno odporučiť „v ACE Test) vytvára na trhu prirodzený dopyt aj po nových pneumatikách s rozmermi pre vozidlá SUV.

„Rovnako ako vlastné zimné podmienky vyžadujú aj SUV od pneumatík určité špecifické vlastnosti. SUV majú vyššie položené ťažisko a sú takisto ťažšie. Na ich pneumatiky preto pôsobia vyššie sily a brzdenie a ovládanie vozidla je tak ťažšie. Aby zostalo vozidlo na ceste za všetkých okolností ovládateľné, musia jeho pneumatiky disponovať mimoriadnymi vlastnosťami. To je dôvod, prečo naši inžinieri spojili najlepšie odborné znalosti našich zimných pneumatík a vozidiel SUV, aby tieto požiadavky a očakávania našich zákazníkov naplnili. Tak vznikol rad Winter Sport 5 SUV, ktorý prináša vyššiu priľnavosť a lepšie jazdné vlastnosti,“ povedal Alexis Bortoluzzi, marketingový riaditeľ osobných pneumatík spoločnosti Goodyear Dunlop v regióne Európa, Blízky východ a Afrika.

Vynikajúca priľnavosť a výkonnosť pre zvládnutie najrôznejších povrchov zimnej komunikácie

Rad Winter Sport 5 SUV spĺňa tie najdôležitejšie požiadavky zákazníkov.

  • Pri otázke ohľadom hlavnej požadovanej prednosti zimných pneumatík sa 89% automobilových nadšencov zhodne na „vynikajúcej priľnavosti na mokrých cestách“ a 83% zmieni „vynikajúcu odolnosť voči aquaplaningu“. Rad Winter Sport 5 SUV zabezpečuje lepšiu obranu proti akvaplaningu vďaka hlbším dezénovým drážkam, ktoré odvádzajú väčšie množstvo vody.
  • 88 % vodičov považuje za hlavnú prednosť zimných pneumatík ich „vynikajúcu priľnavosť v zákrutách na mokrej vozovke“ 6. Rad Winter Sport 5 SUV ponúka najvyššiu laterálnu priľnavosť na klzkom povrchu vďaka skoseným priečnym drážkam, rovnobežných s hranami blokov, ktoré sa lepšie roztvárajú a zachytávajú na povrchu vozovky.
  • Obdobne významnú prednosť zimných pneumatík, „vynikajúcu priľnavosť na zasneženej vozovke„, vyžaduje 86 % automobilových nadšencov. Rad Winter Sport 5 SUV poskytuje vynikajúcu8výkonnosť na cestách pokrytých snehom vďaka optimalizovanému počtu a geometrii blokov behúňa, ktoré zvyšujú pevnosť a rovnomerné rozloženie tlaku.