Ťažká váha na pretekoch v Moste

Značka Goodyear sa bude významne podieľať na českej časti tohtoročných pretekov majstrovstiev Európy ťahačov FIA European Truck Racing Championship (ETRC). Počas pretekového víkendu od 2. do 4. septembra na mosteckom autodróme Goodyear prispeje k zaujímavému sprievodnému programu Czech Truck Prix.

Návštevníci budú môcť sledovať nielen napínavý súboj 5,5-tonových ťahačov, ktoré sa budú na pneumatikách Goodyear v českej časti medzinárodného seriálu pretekov FIA European Truck Racing Championship pretekať v rýchlosti až 160 kilometrov za hodinu, ale zároveň si budú môcť so značkou Goodyear bezplatne užiť aj najrôznejšie aktivity v zázemí pre fanúšikov. Osobitne pre Goodyear vyhradená plocha vo Fan Village v paddocku mosteckého okruhu ponúkne mladým i starším možnosť bližšie sa oboznámiť s prémiovými nákladnými pneumatikami značky a s používanou špeciálne vyvinutou technológiou pre pretekárske pneumatiky ťahačov a, samozrejme, sa aj skvelo zabaviť.

„Sezóna 2016 európskeho šampionátu ťahačov FIA European Truck Racing Championship prichádza do Českej republiky,” povedal David Kyncl, Sales Manager úžitkových pneumatík pre Českú republiku. „Preteky ťahačov sú úžasný zážitok, sme preto hrdí na to, že sme výhradným dodávateľom pneumatík pre všetky zastúpené ťahače. Jedinečný seriál pretekov nám umožňuje vyskúšať si nové technológie, ktoré neskôr poslúžia našim štandardným nákladným pneumatikám a následne i našim zákazníkom. Je to, navyše, aj skvelá príležitosť, aby sme so svojimi zákazníkmi mohli priamo na pretekárskej dráhe prehlbovať vzájomné vzťahy. A teší nás aj to, že návštevníkom môžeme ponúknuť možnosť, aby sa k nám pridali a v stánkoch Goodyear sa jednak pobavili, ale aj dozvedeli niečo viac o prémiových pneumatikách Goodyear pre štandardné úžitkové vozidlá.“ 

Expozícia značky Goodyear vo Fan Village fanúšikov oboznámi s históriou vývoja ich nákladných pneumatík na príklade hospodárnych pneumatík FUELMAX, pre vysoký kilometrový prebeh optimalizovaných KMAX a špeciálnych zimných pneumatík ULTRAGRIP MAX. Na jednotlivých tabuliach zrozumiteľným spôsobom odhalí tajomstvo technológií, ktoré sa za nimi skrývajú. Tí, ktorí sa prídu skôr zabaviť, si budú môcť zasúťažiť v stolnom futbale alebo pohrať sa s modelmi diaľkove ovládaných ťahačov na dráhe Carerra. Okrem toho program v zóne pre fanúšikov obsahuje rozhovory, autogramiádu a fotenie jazdcov, súťaže o ceny a možnosť vsádzania na výsledky jednotlivých pretekov. Priamo na pretekárskej dráhe je potom plánovaná šou najlepšieho českého stunt ridera, kaskadéra na motocykle Martina Krátkého, grid walk a ďalšie „adrenalínové“ aktivity.

Zapojenie spoločnosti Goodyear do pretekov ťahačov a jej účasť na Czech Truck Prix v Moste je dokladom o vedúcom postavení značky a jej záväzku podporovať odvetvie dopravy výrobkami a službami, ktoré zvyšujú efektivitu a znižujú náklady.

Goodyear a majstrovstvá Európy ťahačov 

Goodyear je výhradným dodávateľom špeciálne vyrobených pneumatík pre všetky preteky a pretekárov majstrovstiev Európy ťahačov FIA European Truck Racing Championship. Konštrukcia pretekárskych nákladných pneumatík 315/70R22.5 vychádza z plášťov Goodyear najnovšej generácie vybavených špeciálnym behúňom. Zvláštna zmes prepožičiava pretekárskym pneumatikám optimálnu priľnavosť na mokrom aj suchom povrchu. Na pneumatiky pri pretekoch pôsobia obrovské sily, pretože pretekárske ťahače vážia 5,5 tony a s motormi s výkonom až 1 500 koní a točivým momentom 500 Nm môžu vyvinúť rýchlosť až 160 kilometrov za hodinu. Na každých pretekoch seriálu zabezpečuje organizátor pretekov ťahačov logistiku pneumatík a poskytuje prvotriedny servis pneumatík na pretekárskej dráhe. Spolu s predstaviteľmi FIA dohliada aj na to, že pneumatiky sa vyberajú náhodne a sú starostlivo sledované pomocou rádiofrekvenčných identifikačných čipov RFID, ktorými je vybavená každá pneumatika.