Dunlop si splnil ciele, ktoré si dal pre tohtoročné preteky Isle of Man TT.

Značka Dunlop opäť potvrdila svoju povesť najúspešnejšieho výrobcu pneumatík v celej histórii pretekov Isle of Man TT, priviezla si celkovo tri víťazstvá: v kategóriách Superbike, TT Zero a Senior TT, ďalej dva rýchlostné rekordy, ako aj absolútne etapové rekordy na dvoch i na štyroch kolesách. 

Dunlop vstupoval do súťaže s cieľom založiť klub pretekárov, ktorí dosiahli rýchlosť 133 míľ za hodinu „Klub 133 míľ/hod.“ Už v úvodných pretekoch – RST Superbike – Michael Dunlop (Hawk Racing BMW) predviedol, aké výkonné sú pneumatiky Dunlop, keď zaznamenal úsekovú rýchlosť 133,369 míľ za hodinu z pevného štartu. V ďalšom kole bol dokonca ešte rýchlejší a časom 16:58,25 vytvoril nový absolútny rekord.

John McGuinness získal tretie miesto pre Honda Racing a rekordné 45. umiestnenie na stupňoch víťazov TT a Peter Hickman (GBMoto Racing Kawasaki) skončil hneď za stupňami víťazov s etapovou rýchlosťou 132,465 míľ za hodinu a štvrtým miestom dosiahol zatiaľ najlepší výsledok svojej kariéry. O skvelé otvorenie druhého dňa sa postaral Michael Dunlop, keď v závode Monster Energy Supersport TT prišiel do cieľa druhý, i keď bol neskôr pre porušenie technických predpisov vylúčený.

Štyri z prvých siedmych  miest obsadili jazdci na pneumatikách Dunlop. Na štvrtom mieste skončil Conor Cummins (Valvoline Racing by Padgett’s Motocycles), pred 23-násobným víťazom TT Johnom McGuinnessom (Jackson Racing Honda) a pretekárom stajne East Coast Construction Triumph Lee Johnstonom.

V kategórii Superstocks obsadil John McGuinness šieste miesto po najrýchlejšej zastávke v depe na celých pretekoch a umiestnil sa tak tesne pred Conorom Cumminsom. Nasledovali ich David Johnson na Nortone na deviatom a Steve Mercer na desiatom mieste.

Ďalší deň pretekári na pneumatikách Dunlop oslávili víťazstvo a miesta na stupňoch víťazov, aj keď to bolo v deň, keď ranná hmla zapríčinila narušenie časového plánu pretekov. V druhých pretekoch Supersport, ktoré museli byť odložené o dve hodiny, pretekári na pneumatikách Dunlop obsadili päť z ôsmich popredných miest a Michael Dunlop sa postavil i na stupne víťazov.

Bruce Anstey sa zotavil z havárie počas cvičného týždňa a zabezpečil pre Dunlop tretie víťazstvo v rade v pretekoch SES TT Zero. Prevzal vedenie od svojho kolegu z tímu Mugen McGuinness, ktorého postihol menší technický problém a nakoniec skončil až na štvrtom mieste.

Vrcholné preteky Isle of Man TT – Poker Stars Senior TT. 

Úvodná etapa Michaela Dunlopa bola na úrovni etapového rekordu TT a jeho vlastného rekordu, si zapísal v pretekoch kategórie Superbike. V druhom kole priebežne pridával na rýchlosti a nakoniec ním prešiel ešte rýchlejšie. Napriek tomu, že sa musel zastaviť pre nové pneumatiky Dunlop v depe, nakoniec k veľkej radosti početných prizerajúcich sa hostí prekonal svoj vlastný rekord s etapovou rýchlosťou 133,962 míľ za hodinu.

Pokiaľ ide o jazdu na štyroch kolesách, pretekárske pneumatiky Dunlop Sport Maxx BTCC priviedli Marka Higginsa k vytvoreniu etapového rekordu, ktorým vo svojom Subaru WRX STi vyvinutom a postavenom skupinou Prodrive prekonal dovtedajší rekord o plných 23 sekúnd. Trojnásobný víťaz British Rally prekonal rekord, ktorý bol v roku 2014 dosiahnutý tak isto na pneumatikách Dunlop, stiahol ho o ďalších 15 sekúnd, takže okruh prekonal za 17 minút a 35,139 sekundy pri rýchlosti 128,73 míľ za hodinu.

Vďaka zaujímavým rekordom na najslávnejších cestných pretekoch sveta Dunlop vedie tabuľku absolútnych rýchlostných rekordov za niekoľko posledných rokov so 127, 128, 129, 130 a 131 míľami za hodinu Johna McGuinnessa, 132 míľami za hodinu Bruca Ansteyho a Johna McGuinnessa v rokoch 2014 a 2015 a súčasnými úžasnými 133,962 míľami za hodinu Michaela Dunlopa. “Žiadne iné preteky nepodrobia motocykle, pretekárov a pneumatiky takej ťažkej skúške ako TT. Vysoká rýchlosť, kombinácie ostrých zákrut, vrcholov, za ktorými nie je nič vidno a pestré zmesi rôznych povrchov je skutočný test stability vo vysokej rýchlosti, záberu a brzdných vlastností. Dunlop je pyšný na to, že si ho vybrali víťazi pretekov Superbike a Senior TT. Je to pekná bodka za úspešným týždňom, v ktorom si nás zvolili i traja najlepšie umiestnení jazdci v pretekoch EWC Portimao 12 hodín,” povedal Xavier Fraipont, výkonný riaditeľ úseku pneumatík Dunlop pre motocykle a motoristický šport v regióne Európa, Blízky východ a Afrika.