ŠKODA zabezpečí mobilitu Majstrovstiev sveta IIHF v ľadovom hokeji v Rusku.

ŠKODA tento rok podporí Majstrovstvá sveta IIHF v ľadovom hokeji už po dvadsiaty štvrtý raz v rade. Ako oficiálny hlavný sponzor poskytuje tradičná česká značka organizátorom šampionátu v Rusku celkovo 45 automobilov. Okrem toho bude ŠKODA prominentne zastúpená v oboch centrách MS IIHF v ľadovom hokeji 2016 v Moskve a Petrohrade a divákom ponúkne pestrý sprievodný program.

Na Majstrovstvá sveta IIHF v ľadovom hokeji 2016 v Rusku dodáva ŠKODA oficiálnu flotilu automobilov na čele s vlajkovou loďou značky, modelom ŠKODA Superb. Organizátorom turnaja dáva automobilka k dispozícii 45 automobilov. Každoročne poskytuje ŠKODA organizátorom šampionátov flotilu automobilov, ktoré za posledných 24 rokov prešli v rámci MS IIHF v ľadovom hokeji približne šesť miliónov kilometrov. Automobily značky ŠKODA najazdia na každých MS IIHF priemerne 250 000 kilometrov. Návštevníci tohtoročných MS IIHF v ľadovom hokeji v Moskve a Petrohrade sa môžu vďaka oficiálnemu hlavnému sponzorovi, značke ŠKODA, tešiť nielen na dynamické športové zážitky, ale aj na atraktívnu výstavu automobilov a akčnú zábavu. Počas MS IIHF v ľadovom hokeji 2016 bude logo značky vidieť v centrálnych kruhoch pre vhadzovanie na ľadovej ploche aj na mantineloch. Okrem toho sa logo značky ŠKODA objaví aj na dresoch a prilbách národných tímov Českej republiky a Slovenska. Na všetkých zápasoch šampionátu sa do popredia záujmu dostanú aj modely ŠKODA Superb a ŠKODA Octavia Combi RS. Tak v hale Ice Palast v Moskve, ako aj vo Yubileyny Sports Palace Ice Arena v Petrohrade budú vystavené na čestných miestach len niekoľko metrov od ľadovej plochy. Priaznivcom hokeja ponúka ŠKODA nielen v športových halách, ale aj v ich okolí zaujímavý sprievodný program. Pred štadiónmi sa bude v špeciálne zriadených Fan zónach s plochou až 450 metrov štvorcových odohrávať prvotriedna zábava. Diváci tu budú mať na dosah automobily značky ŠKODA, zmerať sily si môžu napríklad v Air Hockey Challenge alebo v box hokeji.

V Moskve ŠKODA zároveň predstaví najväčšiu hokejovú prilbu na svete, ktorá je vysoká 2,80 metra a váži približne 110 kilogramov. Ďalším lákadlom je ŠKODA Virtual Hockey Challenge. V hre proti sebe nastúpia vždy dvaja fanúšikovia vo virtuálnej hokejovej simulácii na veľkých LED obrazovkách. O rozptýlenie a dobrú náladu sa okrem iného postarajú kvízy, veľkoplošné videoprojekcie, živé moderovanie, maskot značky ŠKODA, tanečné vystúpenie ŠKODA Ice Girls a mnohé ďalšie atrakcie. Jedným z vrcholov každého dňa šampionátu je akcia ŠKODA Fan of the Game. V rámci nej majú fanúšikovia pred každým zápasom MS IIHF šancu získať zaujímavé ceny. ŠKODA sa o zábavu návštevníkov postará aj vo vnútri štadiónov. Okrem iného sa môžu zoznámiť s jednotlivými modelmi značky. V Moskve sa budú môcť návštevníci zápasov vyfotografovať v ŠKODA fotoboxe pred zaujímavým pozadím a získať tak suvenír v podobe personalizovanej fotografie. ŠKODA je zároveň exkluzívnym partnerom špeciálnej mobilnej aplikácie 2016 IIHF App, ktorá v tomto roku ponúkne funkciu HOCKEY CARDS. Užívatelia si tak budú môcť vybrať obľúbený tím a hráčov, vyfotografovať sa a fotku zdieľať. Internetová stránka skoda-hockey.com bude miestom, ktoré počas šampionátu ponúkne novinky z Moskvy a Petrohradu, vrátane článkov, fotiek, videí a živého vysielania. Užívatelia budú prevedení 24-ročnou históriou spojenia značky ŠKODA s Majstrovstvami sveta IIHF. Tento ročník bude v znamení novej generácie fanúšikov aj hráčov hokeja. Sekcia STORIES ponúkne informácie o deťoch a ich oddanosti hokeju. Ďalším skvelým doplnkom je ŠKODAJIS, rozšírenie mobilnej klávesnice, s hokejovými gifmi v štýle ŠKODA, vďaka ktorým budú konverzácie zábavnejšie. Na sociálnych sieťach bude ŠKODA prevádzkovať účty na Instragrame a Facebooku @skodahockey, kde bude zdieľať zaujímavé príbehy, fotky a zábavné fakty. Tento rok bude navyše spustená nová online kampaň s hashtagom #itsmygame (#хоккейвкаждом). Fanúšikovia hokeja i značky ŠKODA tak môžu aktívne podporiť MS IIHF v ľadovom hokeji 2016.

ŠKODA je oficiálnym hlavným sponzorom Majstrovstiev sveta IIHF v ľadovom hokeji už od roku 1993. Ide o najdlhší hlavný sponzoring v dejinách športových majstrovstiev sveta. Členovia organizačného výboru MS IIHF profitujú z komfortu a všestrannosti automobilov značky ŠKODA. Väčšina automobilov vo flotile sa v hostiteľskej krajine aj vyrába. V oboch ruských závodoch spoločnosti ŠKODA AUTO, v Kaluge a v Nižnom Novgorode, schádzajú z liniek okrem iného automobily modelových radov ŠKODA Rapid, ŠKODA Octavia a ŠKODA Yeti.