Na oslavu 100 dní do začiatku olympiády v Riu dosiahlo BMW ďalší míľnik v najnovšom projekte paralympijskej technológie.

Spoločnosť BMW of North America, oficiálny partner pre mobilitu Amerického olympijského výboru (USOC), dnes oznámila oficiálne predstavenie nového pretekárskeho invalidného vozíka navrhnutého pre americký tím paralympionikov na závodných tratiach a v teréne. Dizajnéri spoločnosti BMW úzko spolupracujú so športovcami a trénermi tímu USA pri návrhu a zhotovení pretekárskeho vozíka, ktorý sa prvýkrát predstaví na súťažiach paralympijských hier v Riu de Janeiro v roku 2016.

Tento nový závodný vozík, vychádza z estetických a technických riešení založených na dizajne vozidiel značky BMW. Vozík využíva kľúčové prvky značky BMW a vyznačuje sa modernou aerodynamikou a efektívnosťou, použitím materiálov z karbónových vlákien, úplne prepracovaným podvozkom a individuálnym prístupom, ktorý sa prispôsobí jednotlivým športovcom. Ďalej zdokonalené pripútanie športovca a ako aj rôzne vylepšenia riadenia a brzdenia.

„Práca na tomto projekte bola skutočne obohacujúcim zážitkom pre celý môj tím a sme hrdí na to, čo sme za posledný rok a pol dokázali spolu s týmito športovcami a ich trénermi,“ hovorí Brad Cracchiola, zástupca riaditeľa v spoločnosti BMW Group DesignWorks. „Od návrhu rozmerov, skúšok, analýzy údajov až po testovanie v reálnych podmienkach sme mali jedinečnú príležitosť vytvoriť dokonale prispôsobenú pretekársku pomôcku. Tešíme sa, ako na nej bude pretekať tím USA.“

„Naše partnerstvo s tímom USA počas predchádzajúcich šiestich rokov bolo pozoruhodnou skúsenosťou, najviac zo všetkého nás však obohatila priamo spolupráca so športovcami,“ dodáva Trudy Hardy, viceprezident pre marketing spoločnosti BMW of North America. „Ich oddanosť športu a fanúšikom skutočne nemá obdoby a pre nás, ako pre spoločnosť, ktorá má náklonnosť k výkonu a mobilite, bol toto skutočne ten pravý projekt, v ktorom sme sa cítili ako doma a bolo nám cťou byť jeho súčasťou.“

V spolupráci so športovcami tímu USA bude spoločnosť BMW aj v nasledujúcich niekoľko mesiacov pokračovať vo vylaďovaní a zdokonaľovaní vozíka pred blížiacou sa olympiádou. Finálna flotila pretekárskych vozíkov určená pre paralympijské hry v Riu v roku 2016 má byť odovzdaná americkému paralympijskému tímu v lete 2016.

BMW nasadilo svoje prostriedky na podporu tréningových a výkonnostných cieľov amerického tímu od podpísania sponzorskej zmluvy v roku 2010. Pretekársky vozík BMW je štvrtým projektom spoločnosti v oblasti prenosu technológie, pred ktorým sa podieľala na dodávke dvojmiestnych bobov, ktoré pomohli tímu USA prekonať 62-ročné medailové sucho na zimných olympijských hrách v Soči v roku 2014.

Viac informácií o partnerstve spoločnosti BMW s Americkým olympijským výborom a národnými organizáciami USA Bobsled & Skeleton, USA Swimming, USA Track & Field, USA Golf a U.S. Paralympics Track and Field nájdete na lokalite www.bmwusanews.com.