Aston Martin Racing a Dunlop vstupujú do technického partnerstva.

Aston Martin a Dunlop oznamujú, že pre majstrovstvá 2016 FIA World Endurance Championship uzavreli technické partnerstvo. To znamená, že tímové vozidlá Vantage GTE sa budú pretekať na pneumatikách značky Dunlop. Rozhodnutie padlo po úspešnom dokončení skúšobného a hodnotiaceho programu.

Tím predstavil pretekárske vozidlo 2016 Aston Martin Vantage GTE, ktoré sa od predchádzajúceho modelu, víťaza pretekov 6 hodín Spa Francochamps v roku 2015, odlišuje výrazne upravenou karosériou.

Nová konštrukcia má za cieľ zlepšiť jeho aerodynamické vlastnosti. Pretekárske pneumatiky Dunlop Sport Maxx sa pri vývoji riadili požiadavkou, aby nové pneumatiky pomohli tento efekt naďalej maximalizovať tým, že vozidlu poskytnú zlepšenú stabilitu a trakciu pri vysokej rýchlosti.

Súčasťou majstrovstiev FIA World Endurance Championship je 24 hodín Le Mans, z ktorého si Dunlop odniesol viac celkových víťazstiev, ako ktorýkoľvek iný výrobca pneumatík (celkove 34), aj keď sa najnovšie sústreďuje skôr na vývoj pre kategóriu ultra-pretekárskych prototypov LKP2 a v tejto triede v posledných piatich rokoch aj vyhráva.

V súčasnosti ale Dunlop získava značné skúsenosti i v kategórii GTE, pre ktorú si ho vybrali víťazi majstrovstiev amerického seriálu Le Mans v rokoch 2010 a 2011 a európskeho seriálu Le Mans v roku 2012.

Technické partnerstvo bude zahŕňať i preteky 24 hodín Nürburgring, na ktoré Dunlop dodá pneumatiky v špecifikácii triedy GT3, aby podporil Aston Martin v jeho zámere vyhrať vytrvalostný maratón na okruhu Nordschleife.

Pneumatiky Dunlop mali naposledy obuté víťazi Speed Trophy šampionátu VLN na nürburgringskej Nordschleife v roku 2015 a poznatky z tohto úspechu v triede GT3 Dunlop uplatnil pri vývoji pneumatík modelového roku 2016.

2016 V8 Vantage GTE je zdokonalené, kompletne dotiahnuté vozidlo, takže mám mimoriadnu radosť z toho, že na jeho skompletizovanie figuruje Dunlop aj ako oficiálny dodávateľ pneumatík. Do tohtoročnej sezóny vstupujeme s poriadnym sebavedomím. Pevne verím, že nám perfektné pneumatiky Dunlop Sport Maxx pomôžu dosiahnuť vysnené výsledky. Tešíme sa na to, že budeme s tímom Dunlop tesne spolupracovať jednak počas FIA WEC v sezóne 2016, tak aj v pretekoch 24 hodín Nürburgring, kde budeme súťažiť s V12 Vantage GT3,“ zdôvodnil prechod na pneumatiky Dunlop technický riaditeľ Aston Martin Racing Dan Sayers.

V posledných rokoch sme intenzívne pracovali na vývoji pretekárskych pneumatík Sport Maxx pre triedu GTE a GT3. Doviedlo nás to k tomu, že v minulom roku sme boli menovaní za oficiálneho dodávateľa pneumatík pre európsky seriál Le Mans v triede GT a vyhrali sme VLN Speed Trophy na Nürburgringu. Ďalším krokom v našich ambicióznych plánoch je, že sa vrátime na popredné miesto v súťaži rôznych pneumatík na majstrovstvách FIA World Endurance Championship. S Aston Martin Racing máme rovnaké ciele a zámery a tešíme sa, že s tímom budeme veľmi úzko spolupracovať, aby sme spoločne dosiahli úspech“, vysvetlil význam technického partnerstva so stajňou Aston Martin výkonný riaditeľ Dunlop Motorsport Europe Xavier Fraipont.