- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
Gurmánske špeciality si môžete dopriať aj počas pôstu.
Súčasne s príchodom jari sa začína aj obdobie pôstu, ktoré trvá štyridsať dní. Podľa tradície ľudia v tomto čase jedia viac bezmäsitých a pôstnych jedál.
Je to aj čas a príležitosť na očistu organizmu a prípravu našej línie pred letom. Reštaurácia na brehu Dunaja, River Bank, prišla s nápadom ľahkého pôstneho menu, ktoré bude svojim hosťom ponúkať až do Veľkej Noci.
„Našim hosťom chceme ukázať, že aj počas pôstneho obdobia si môžu dopriať gurmánske zážitky a preto sme zostavili menu ľahkých, jednoduchých jedál, ktoré sú ale zároveň v súlade s našim konceptom tradičnej prešporskej kuchyne s francúzskym šmrncom,“ vysvetľuje Igor Čehy, šéfkuchár Grand Hotela River Park, Bratislava. V rámci menu môžu hostia ochutnať pstruha, krupoto so zeleninou ratatouille, strukovinový bulgur šalát, ale aj očistnú kapustnicu s dubákmi a zemiakmi. Ako dezert si môžu hostia pripomenúť detstvo vďaka krupicovej kaši s orieškovým maslom a škoricou.
Pôstne menu môžete ochutnať v reštaurácii River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park od 18. februára 2016 do 24. marca 2016.