Správny typ svetla a osvetlenia pre každú miestnosť.

Svietenie počas jesene a zimy – efektivita a úspora pre každú domácnosťJesenné skracovanie dní a predlžovanie nocí so sebou prinášajú nielen chladnejšie počasie, ale i frekventovanejšie svietenie v našich príbytkoch. BAUHAUS, špecializované centrum pre dielňu, dom a záhradu, Vám vďaka svojim skúseným odborníkom a širokému portfóliu kvalitných svetelných produktov poradí, ako ušetriť a zefektívniť využívanie svetelných zdrojov vo svojom príbytku.

Žiarovky, svetlo a teplo  Chystáte sa meniť svetelné zdroje vo svojom byte, či dome a rozhodujete sa, aké zvoliť do svojej obývačky, alebo spálne? Zárukou spokojnosti a účinnosti sú moderné a efektívne svietidlá s dlhodobým výkonom. Pri výbere osvetlenia do interiéru príbytku tak jednu z najdôležitejších úloh zohráva typ a sila pôsobiaceho svetla. Typy svietidiel voľte podľa toho, ktoré svetlo je Vám pocitovo príjemné. Spravidla ostré a príliš intenzívne biele svetlá sa do príbytku neodporúčajú, pretože eliminujú príjemný pocit a privodzujú skôr chladnú neosobnú atmosféru. Efektným a pôsobivým interiérovým doplnkom je napríklad svetelne osvetlené schodisko so zabudovaným osvetlením.

Správny výber svetla: Dokonalé svetlo pre naše bývanie.

Pri výbere žiaroviek odporúčam siahnuť po úsporných svetelných zdrojoch, ktorými sú napríklad štandardné, halogénové žiarovky, alebo aktuálne čoraz populárnejšie LED žiarovky, s ktorými je možné ušetriť energiu. Oproti bežným neúsporným žiarovkám majú totiž 5- krát väčší svetelný výkon a až o 80 % nižšiu spotrebu energie. Plný svetelný výkon sa dostaví ihneď po zapnutí a 100 % svetlo za 1 sekundu. LED žiarovky nevyžarujú UV žiarenie a svetlo, navyše sa vyznačujú životnosťou až 25.000 hodín, preto je ich využívanie v domácnosti efektívne. Výhodou LED svietidiel je i odolnosť pred nechcenými otrasmi či nárazmi. Vzhľadom na úsporu, efektivitu a obľúbenosť využívania sa označujú ako svetlo budúcnosti.

Počas nastupujúcich zimných dní je potreba a tým i narastajúca spotreba využívaných svetelných zdrojov väčšia. Svetlo a svetelné komponenty nám neslúžia len na svietenie a funkčné osvetlenie miestností bývania, ale svojim pôsobením vyžarujú pocit tepla a komfortu. Zo širokej ponuky svetelných žiaroviek a žiariviek sú dostupné zdroje s diferentným svetelným výkonom (jednotka watt „W“) a životnosťou. Z ponuky je zároveň možné voliť medzi teplým a studeným svetlom, ako i priehľadným, alebo nepriehľadným sklom žiarovky.

Teplá biela farba: Vodná pre obývacie izby, jedálne a spálne. Pre väčšinu ľudí pôsobí útulnejšie než svetlejšie denné, alebo chladné biele svetlo a príjemne si pri ňom oddýchnu.

Denné biele svetlo: Najčastejšie využívané v rámci kuchýň, detských izieb, hál a predsiení. Je neutrálne s poskytovaním dostatku svetla. Dá sa použiť do všetkých miestností, pričom záleží len na tom, či je obyvateľom danej miestnosti príjemné.

Chladné biele svetlo: Používa sa predovšetkým v kanceláriách a pracovniach, kde je potrebný dostatok svetla.

Tip BAUHAUS:

Hľadáte správne elektrické zdroje pre svoj domov a komfortné osvetlenie priestoru? Špecializovaná veľkopredajňa BAUHAUS ponúka široké spektrum kvalitných žiaroviek a svietidiel. Vyberte si napríkad LED stropné svietidlo Castor s možnosťou plynulej zmeny teplého bieleho svetla po studené a výkonom žiaroviek 25 W práve teraz v BAUHAUS!