Stres po dovolenke? Problém, ktorý treba riešiť.

Určite to dobre poznáte. Na letnej dovolenke si skvele oddýchnete a všetky starosti zahodíte za hlavu. Po návrate domov sa však na vašu hlavu zosypú nevybavené emaily, telefonáty, odložené schôdzky a ďalšie povinnosti, od ktorých ste si odskočili na slnečnú pláž.

Pracovná realita je jednoducho späť a treba sa s ňou vysporiadať. Tu je niekoľko tipov, ako sa účinne oslobodiť z pod jarma stresu po letnej dovolenke a plynule nabehnúť späť do pracovnej rutiny.

Pripravte sa na návrat ešte pred odchodom.

Myslite na to, že sa k svojim povinnostiam vrátite ešte pred tým, ako na dovolenku odídete. Zadeľte si povinnosti podľa dôležitosti a sprehľadnite si ich zoznam tak, aby ste sa v nich po návrate perfektne vyznali. Ak máte možnosť, poproste o pomoc kolegu, ktorý vám po návrate podá potrebné informácie a váš návrat tak bude bezproblémový. Šťastie praje pripraveným a preto sa na návrat na pracovný post pripravte ešte pred dovolenkou. Oplatí sa to.

Nesnažte sa všetko stihnúť naraz.

Ak vás po návrate zo zaslúženého oddychu čaká celá hŕba povinností, určite vám nepomôže, ak budete chcieť vybaviť všetky naraz. Koniec koncov, stále je leto a dovolenkujú i vaši kolegovia, nadriadení, klienti a zákazníci. V týchto horúčavách budú mať určite aj oni pochopenie.

Skúste si preto povinnosti po návrate zoradiť podľa dôležitosti a postupne si tento zoznam odškrtávať – jednu po druhej. Celý proces si sprehľadníte a vyhnete sa tak zbytočnému stresu.

Prineste si so sebou pohodu

Počas dovoleniek mnohí z nás najradšej nič nerobia, veľa jedia, vychutnávajú si chladené nápoje, slnko a teplo. Je chybou myslieť si, že z takéhoto režimu sa dokážeme ihneď “prepnúť“ do plného pracovného nasadenia a snažiť sa o to nám môže privodiť stres. Skúste teda z dovolenky priniesť vnútornú pohodu a aj v práci sa dobre stravovať, dopriať si aj netradičné jedlá, udržiavať pitný režim (čo je dôležité najmä pri súčasných teplotách). Pite preto veľa vody a najmä minerálnej vody.

Výborným tipom, ako si prirodzene navodiť vnútornú rovnováhu a odbúrať stres je aj minerálna voda Gemerka s tým správnym zložením minerálov. Gemerka totiž obsahuje optimálny pomer vápnika a magnézia (3:1). Odporúča sa, aby človek denne prijal 300 – 400 mg magnézia, pričom už jedna fľaša Gemerky dodá vášmu telu až 128 mg tejto látky. Navyše, z minerálnej vody dokáže náš organizmus vstrebať až 60% magnézia.

Nesnažte sa byť hneď po návrate z dovolenky superman a dožičte si plynulý prechod z oddychového režimu do toho pracovného. Dostatok spánku, dobrého jedla a kvalitnej prírodnej minerálnej vody vám k tomu len pomôžu.