Výnimočné domáce šelmy na medzinárodnej výstave mačiek v Bratislave.

Mačka bez chvosta či bez srsti, s kučeravou srsťou, mačky neuznaného plemena aj najmenšie či najväčšie plemená mačiek, nájdete na Medzinárodnej výstave mačiek v Bratislave. Už tento víkend 1. a 2. augusta bude v nákupno-zábavnom centre Bory Mall o tituly vo svojich kategóriách súťažiť takmer 180 mačiek od vystavovateľov zo 6 krajín.

V kategórii I. dlhosrsté mačky budú súťažiť známe perzské mačky aj najrôznejšie exotické plemená. V kategórii II. polodlhosrsté mačky budú predvedené mainské mývalie mačky, nórske lesné mačky a ragdoly – plemená, ktoré patria medzi skutočných mačacích gigantov. Zaujímavosťou v tejto kategórii je, že na výstavu sa prihlásil nebývalo vysoký počet nórskych lesných mačiek zo zahraničia. Vybrať nominované mačky do záverečnej súťaže výstavy Best In Show, v tejto kategórii bude veľmi náročné. V kategórii III. krátkosrsté mačky uvidia diváci vznešené mačacie plemená ako bengálske, ruské či britské mačky, donské sfinxy či kurilského bobtaila, mačku bez chvosta alebo devon rex, mačku s kučeravou srsťou. V kategórii IV. orientálne plemená sa predvedú známe siamské mačky a orientálne plemená. Svojich domácich miláčikov prídu predviesť vystavovatelia zo 6 krajín – okrem Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska či Rakúska, prídu súťažiť aj chovatelia z Talianska.

Chov mačiek je nielen o šľachtení krásnych jedincov existujúcich plemien, ale aj o vytváraní nových plemien. Na výstave v Bory Mall sa predstavia aj mačky pochádzajúce z kríženia dvoch plemien, a to britskej a americkej krátkosrstej mačky. Toto zatiaľ neuznané krátkosrsté plemeno budú hodnotiť dvaja medzinárodní posudzovatelia.

Okrem dospelých mačiek a kastrátov budú o tituly vo svojich „detských“ kategóriách súťažiť aj malé mačiatka vo veku od štyroch do siedmich mesiacov a juniori vo veku od siedmich do desiatich mesiacov.

Na záver výstavy, v nedeľu, budú mačací šampióni v záverečnej súťaži Best in Show bojovať o titul najkrajšej mačky výstavy. Zatiaľ čo počas výstavy predvádzajú súťažiace mačky ich majitelia, v prípade Best in show súťaže budú mačky predvádzať stewardi, pričom bojovať o titul budú môcť len vybrané, nominované mačky.

Výstava, posudzovanie ako aj vstup pre návštevníkov je v sobotu 1.8. aj v nedeľu 2.8. o 10 hodine. Ukončenie výstavného dňa bude v sobotu o 18 hodine, v nedeľu o 17. hodine.