V BRATISLAVA V AREÁLI DOSTIHOVEJ DRÁHY SA KONAL 7.ROČNÍK GURMAN FEST.

Na svoje ochutnávkové menu prestrelo 26 vybraných reštaurácií z celého Slovenska, varilo 68 šéfkuchárov z 9-tich krajín.

Islo už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás, v počte prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates. Navyše – Gurmán Fest Bratislava sa koncepčne zameriava na najvyššiu kvalitu gastronómie. Kuchári predviedli svoje umenie priamo na tanieri a tí najznámejší v rámci programu na pódiách festivalu sa podelili aj o svoje vedomosti, predvedú svoju zručnosť,  prezradia svoj recept…

Medzi najväčšie atrakcie na hlavnom pódiu festivalu – Elektrolux Divadlo šéfkuchárov – patrila piatková šou Michala Konráda z reštaurácie Fou Zoo (v hodnotení ročenky GURMÁN na Slovensku získal za minulý rok najvyššie ocenenie – „3 vidličky“); v sobotu sa návštevníci tešili z  Emanulele Ridiho, známeho šéfkuchára z televíznej relácie „S Italem v kuchyni“,  a v nedeľu opäť zaujala tradičná šou Marcela Ihnačáka.

Medzi obohacujúce novinky festivalu sa zaradil  projekt Zlatý bažant – 7 chutí piva, ktorý sa uskutočnil v súčinnosti s ochutnávaním jedál Laciho Horňáčka, prezentáciou  slovenského značkového aperitívu Bentiana a zaujímavou produkciu na hudobnom pódiu.

Festival ponúkol návštevníkom nielen množstvo príležitostí na ochutnávanie, prechutnávanie a vychutnávanie, ale aj veľkorysý priestor na oddych v príjemnom prostredí. Pripravené boli dve piknik zóny, špeciálne detské zóny, dve hudobné pódiá a nový „Warm Up“ bar vo večerných hodinách.

Na Gurman Fest Bratislava nadviaže odborná konferencia pre profesionálov GASTRONOMY BRATISLAVA, na ktorej prisľúbilo účasť 9 michelinovskych šéfkuchárov.