Slávnostné otvorenie AQUA ARENA v prítomnosti športových osobností.

V multifunkčnom areáli ELEMENTS RESORT v Šamoríne otvorili 15. 6. 2015 novú AQUA ARENU. Na slávnostnom krste sa zúčastnili osobnosti zo športového a spoločenského diania.

Opýtali sme sa primátora mesta Šamorín pána Gabriela Bárdosa, ktorý slávnostne prestrihol červenú pásku ako aj  pani generálnej riaditeľky Svetlany Polákovej, čo všetko Aqua Arena poskytne návštevníkom.

 „Tešíme sa, že takýto športovo-rekreačný rezort vyrastá práve v našom meste a veríme, že vďaka nemu pomôžeme rozvinúť mnohé mladé športové talenty,“ zhodnotil primátor. Jeho slová doplnila Svetlana Poláková, generálna riaditeľka ELEMENTS RESORT, a.s.: „AQUA ARENA, ktorej súčasťou bude aj špičkový wellness, je významný element areálu ELEMENTS RESORT. Je navrhnutá v súlade s požiadavkami na organizáciu profesionálnych národných i medzinárodných športových podujatí a súťaží. Slúžiť má pre prípravu domácich i zahraničných klubov a reprezentácie v oblasti plávania, synchronizovaného plávania či vodného póla, ale aj pre všetkých tých, ktorí hľadajú radosť zo športu a zábavu.“

Areál AQUA ARENA symbolicky pokrstili slovenské osobnosti športu a šoubiznisu – vodní slalomári bratia Hochschornerovci, futbalisti Ján Ďurica a Filip Šebo, hokejista Dominik Graňák, plavci Richard Nagy a Katarína Listopadová a známy slovenský moderátor Matej „Sajfa“ Cifra. Osem známych osobností odplávalo historicky prvé preteky v AQUA ARENA na 50 m voľným spôsobom vo vonkajšom olympijskom bazéne a víťazom sa stal Pavol Hochschorner. Známych plavcov povzbudzovali na tribúnach deti zo základných škôl.

Okrem vonkajšieho 50 m bazéna je súčasťou AQUA ARENA aj 25 m vnútorný plavecký bazén, oba vybavené časomierou OMEGA. Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, pre ktoré sú  pripravené 3 detské bazény (1 interiérový, 2 exteriérové), rekreačný bazén s atrakciami (vodné masážne trysky, gejzíry a tzv. „divoká voda“), 4 tobogany (2 vnútorné, 2 vonkajšie) a dve vonkajšie vodné šmykľavky. AQUA ARENA je výnimočná aj vonkajšou tribúnou s kapacitou pre 1 000 ľudí a vnútornou pre 300 divákov.

AQUA ARENA v ELEMENTS RESORT je otvorená celoročne 7 dní v týždni, pričom otváracie hodiny a prevádzkové podmienky sa prispôsobujú letnej a zimnej sezóne. AQUA ARENA je najprístupnejšie zariadenie v regióne, s atraktívnymi cenami vstupov pre majiteľov vernostných kariet ELEMENTS CARD a obyvateľov mesta Šamorín. Cena jeden a pol hodinového vstupu pre bežného návštevníka do priestorov bazénov je od 3,50 eur. Trojhodinový rodinný lístok (2 dospelí + 2 deti) do celej AQUA ARENA stojí 34 eur. Viac informácií nájdu návštevníci na www.elementsresort.sk.