Mäsové výrobky, ktoré patria do každej kuchyne.

V  Mecome vedia  o mäse a práci s ním všetko. Sú to profesionáli, ktorí k svojej práci pristupujú úplne oddane. S láskou pre vás pripravujú  nové a nevšedné receptúry, ktorých inšpiráciu hľadajú doma i vo svete. Napriek tomu, ako správni patrioti, si dávajú  záležať aj na tradičných chutiach Slovenska.

Za svoju  prednosť považujú  aj fakt, že kráčajú  s dobou a požiadavkami spotrebiteľov, čo sa prejavuje aj v sortimente značky Mecom, ktorý obsahuje 100% výrobkov vhodných  pre bezlepkovú diétu. Taktiež sa snažia  minimalizovať používanie alergénov vo výrobkoch.

Mecom ako prvá značka mäsových výrobkov vydal aj svoju prvú knihu  receptov Sendviče. Považujú sa za inovátorov,  ktorí k svojej práci pristupujú s vášňou a precíznosťou.  Svojou stratégiou ako aj dizajnom sa približujú mladým ľuďom, ktorí majú radi novinky a zmeny v živote, radi skúšajú  nové chute a výrobky a neboja sa s Meconom  experimentovať. Spoločnosť je aktívna aj na webe a sociálnych sieťach, kde priamo  komunikujú so svojimi spotrebiteľmi a inšpirujú sa nimi pri tvorbe nových výrobkov. Každý deň s nami prinášajú nové nezabudnuteľné chuťové zážitky, či už pri sviatočných príležitostiach alebo každodennom  stolovaní. Ich  víziou je stať sa preferovaným dodávateľom  kvalitných mäsových výrobkov v strednej Európe a inšpirovať  spotrebiteľov  k príprave dobrého a chutného jedla.

O nových produktoch Mecom Premium

Na váš stôl prinášame mäsové výrobky s vysokým podielom mäsa. Prémiové produkty sú určené nielen náročným spotrebiteľom, ale všetkým, ktorí majú radi kvalitné mäso a radi si na ňom pochutnajú. Originálne receptúry a koreniny či vynikajúca chuť a vôňa zaručí, že chutiť bude každému. Pripravte si spolu s nami chutné raňajky, obed či pohostenie pre rodinu a priateľov. Na príprave receptov s použitím týchto produktov sa podieľali aj známi šéfkuchári zo Slovenska a Česka, ktorí prinášajú jedinečné recepty do vašej kuchyne. Všetky tieto recepty nájdete na našom webe.

Berlínske párky

Lúpané párky obsahujúce 80% kvalitného mäsa, vyrábané bez glutamanu a so zníženým obsahom soli.

Bacon

Extra tenké plátky údenej slaniny sú ideálne na pečenie ako aj na priamu konzumáciu.

Bajkal saláma

Ruskou receptúrou inšpirovaná saláma z kvalitných kuracích pŕs a bravčovej slaniny. Výbornú chuť dotvára originálny výber korenín a údenie na bukovom dreve.

Sibír saláma

Saláma s veľkým priemerom z kvalitného bravčového mäsa vyznačujúca sa dlhým sušením  a neodolateľnou chuťou.

Plzeňská pečená šunka

Šunka vynikajúcej chuti, pečená v peci, čo jej dodáva karamelovú farbu a lákavú vôňu. Má ručne narezanú kožu, ktorá vytvára exkluzívny dizajn. Obsahuje 85% bravčového stehna.

Karlovarská šunka

Šunka s vysokým podielom mäsa 90% a vynikajúcou mäsovou chuťou. Extra tenké plátky v náreze.

Moravská morčacia šunka

Šunka vyrobená z kvalitných morčacích pŕs s vysokým podielom mäsa 80%. Extra tenké plátky v náreze budú obľúbenou delikatesou hlavne detí, ale i dospelých.

Vieme, čo vám chutí

Web www.VIEMECOVAMCHUTI.sk je jedinečným zdrojom inšpirácie pre každého, kto pre seba a svojich blízkych čas od času v kuchyni rád premení bežný deň na nezabudnuteľný zážitok plný chuti. Na webe nájdete veľké množstvo receptov na rôzne typy pokrmov (od sendvičov až po varené jedlá) k rôznym príležitostiam, od oslavy, cez zabíjačku či grilovanie až po vianočné a veľkonočné pokrmy. Môžete sa inšpirovať nielen našimi receptami, ale aj receptami, ktoré pripravili vynikajúci šéfkuchári z celého Slovenska a Českej republiky.

Tipy a rady, ktoré na webe tiež nájdete, sú zamerané na varenie ako také. Dozviete sa v nich nielen ako správne ohriať párky, vyšľahať sneh z bielkov alebo pripraviť chrumkavé hranolky.

Quiche Lorraine s lahodnou morčacou šunkou, čerstvým špenátom a sušenými paradajkami

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g masla, 1 ks vajce a soľ

Šalát: 80 g sušených paradajok a 100 g čerstvý špenát

Plnka: 200 g Moravskej morčacej šunky Mecom, 150 g kyslej smotany, 150 g smotana, 33 % 100 g Roquefortu a 4 ks vajec

Všetky suroviny na cesto spolu dobre premiešame a necháme odležať 30 min. Na plnku dobre premiešame všetky ingrediencie a na záver pridáme orestovanú šunku. Po odležaní cesto rozvaľkáme a vystelieme ním okrúhlu formu, do ktorej vylejeme rozmiešanú plnku. Pečieme 30 minút na 180 °C a servírujeme s pripraveným šalátom.

Paradajkovo-salámové rizoto s chili

320 g ryže (Arborio), 1ks cibule, 1 strúžik cesnaku, 250 ml bieleho vína, 1 l vývar, 200 g Bajkal salámy Mecom, 300 g drvených paradajok, olivový olej maslo, chili korenie a soľ

Nakrájame si nadrobno cibuľku a cesnak a orestujeme ich na olivovom oleji. Pridáme ryžu, dobre opečieme a zalejeme bielym vínom. Víno necháme odpariť a za stáleho miešania pridávame vývar a drvené paradajky, až kým ryža nie je uvarená do polomäkka (na skus). Rizoto na záver zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a čerstvým chili. Podávame so strúhaným parmezánom a opečenými krúžkami salámy.

Špargľová krémová polievka s Bacon chipsom

0,5 kg zelenej špargle, 100 g masla, 2 ks šalotky, 100 ml bieleho vína, 300 ml smotany 33%, 250 g Bacon Mecom, muškátový oriešok, korenie a soľ

Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút. Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 min na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami šparge dekorujeme uvarenú polievku.