Nový Slang? Starý dobrý podnik s novým prístupom k tradícii.

Kto vie oceniť skvelé čapované, z tradičných krajín piva, a jedlo, bez ktorého by zážitok nebol úplný, v novom Slangu mu držia miesto hneď pri grile. Po komplexnej rekonštrukcii ako interiéru, tak i ponuky jedla a nápojov sa do centra Bratislavy vracia Slang. Podnik, ktorý určite chýbal komunite, čo má rada komorné prostredie, výborné jedlo či pivo rôznych chutí a „národností“. Slang má za sebou viac ako 10-ročnú tradíciu a rétoriku, ktorú iba prispôsobil svojim fanúšikom. Narástol o vonkajšie priestory, umocnil tak kontakt s mestom, a ponúka ochutnať doma to, čo sa je a čapuje na podobných obľúbených miestach vo svete. Ak je slang nespisovným jazykom komunity, tu si budete –  v dobrom – rozumieť.

Kde si sadneme?

Otázka je na mieste! Nový Slang sadne najmä tým, ktorí uprednostňujú útulnejšie, komornejšie prostredie pred veľkými pivárňami. Aj Slang narástol, no prirodzene a bez pocitu, že ste v hale. „Oproti stavu pred rekonštrukciou  môžeme hosťom ponúknuť aj sedenie situované do dvora s veľmi príjemným interiérom, ktorého súčasťou je  špeciálny Josper gril. Umožňuje totiž prípravu jedál bez šírenia zápachu alebo iných vedľajších účinkov, čo zákazníci určite ocenia,“ vysvetlil Michal Riják, prevádzkový riaditeľ Medusa Group.  Slang má celkovo interiérovú kapacitu 110 stoličiek. „Na jeseň, po letnej sezóne, dostane aj svoj presklený celoročný pavilón (ako napríklad Rio), následne sa tak predĺži do ulice a hostia si budú môcť vychutnávať aj lepši kontakt s námestím po celý deň i večer. Nielen mladá generácia potrebuje priestor, kde sa zabaví a podebatuje,“ dodáva Michal Riják.

Máte čapované?

V prípade nového Slangu sa pýtate zbytočne. Máte chuť na slovenské alebo zo sveta, stavíte na novinku niektorého z mini pivovarov alebo osvedčenú svetoznámu značku?  Vybrať si môžete pšeničné, ovocné, silnú a výraznú IPU ale aj niečo menej horké, tmavé plné rôznych chutí, osviežujúci ležiak … „Konkrétne značky a druhy budeme pravidelne obmieňať na základe aktuálnej ponuky, nových trendov, ročného obdobia a samozrejme požiadaviek hostí. Ak by som mal však začať doma, odporúčam Kras lager s výraznou arómou či tmavého Gejzu z pivovaru Wyvar, neobídem ani klasicky česky nachmelené Krušovice, priamo z Mníchova pšeničný biely Paulaner, výrazný citrusový škótsky Dead pony club BrewDog a ženám bude určite chutiť čerešňový Lindemans Kriek z Belgicka,“ pozýva na čapované Róbert Marhefka, šéfbarman siete Klubovní a aj Slangu. Ak sa nebudete vedieť rozhodnúť, nie je problém vybrať si tú správnu chuť pri ochutnávkovom pivnom menu. Ani fľaškové pivo však za čapovanými špeciálmi nezaostáva. Každý mesiac pre vás v Slangu zachladia na ideálnu teplotu 6 druhov piva, vždy iné.  Aj tu môžete siahnuť po fľaši napríklad zo Slovenského kočovného pivovaru, rovnako i po značkách z Dánska, Belgicka a Škótska. Samozrejme v ponuke nechýba ani nealkoholické pivo, rôzne osviežujúce nealko nápoje vznikajúce kvasením ovocia, slovenské i svetové destiláty, škótska a írska whisky, miešané Slang drinky a výber príjemných vín.

K pivu čo na tanier patrí.

Ak je slang nespisovným jazykom komunity, k tomu nášmu sa na tanieri bez problémov priznávame. V Slangu zažijete svetovú prechádzku dobrým pubovým a krčmovým jedlom, s dôrazom na originálne pizze robené na dreve, grilované dobroty z Josper grilu – skewre a steaky, tarte flambe, quesadilly, domáce tutovky a pozor – pekelné kuverty pre skutočných dobrodruhov v podobe naozaj pikantných omáčok! „Na grile Josper pripravujeme jedlá rýchlym a efektívnym spôsobom pri teplote 300 – 350 stupňov. Tak si zachovajú ideálnu štruktúru, šťavnatosť. Všetko grilujeme na prírodnom uhlí a otvorenom ohni, preto celá nezameniteľná chuť a aróma preniká do každého kúsku. Práve táto technológia grilu zaručuje, že hostia od nás neodídu ako z udiarne, čo určite ocenia,“ konštatuje s úsmevom šéfkuchár Tomáš Sika, ktorý má pod palcom ponuku Slangu na jedálnom lístku. Okrem grilovaných kuracích krídel, bravčovej krkovičky, Halloumi syra, tigrích kreviet a pizze, čo vonia drevom v ňom nechýba ani mexická quesadilla, beef tartar, burger Slang, jahňacia fašírka, slané koláče alebo pečený chrbát z mliečneho prasiatka.

Nový Slang v kocke:

  • 110 miest na sedenie (vrátane novej časti)
  • 100 stoličiek na terase
  • Špeciality z Josper grilu
  • Pizza Classic a mini Fashion pečená na dreve
  • Obľúbené pochúťky svetových pubov
  • Nápoje a jedlá ako Slang špeciality
  • Živé koncerty