Dunlop predstavuje partnerstvo najvyššej úrovne pre 24-hodinové preteky na Nürburgringu.

V nasledujúcich dňoch (od 14. do 17. mája 2015) sa na Nürburgringu uskutoční hlavná motoristická udalosť roku: 24-hodinové preteky na legendárnej trati Nordschleife. Tento motoristický maratón so 160 vozidlami na štartovacom rošte sú najväčšie a najnamáhavejšie preteky na svete. Ide o významnú udalosť pre značku Dunlop, pretože na týchto pretekoch sa po prvýkrát predstaví najnovšia generácia pneumatík GT3.

Alexander Kühn, manažér pre Original Equipment a Dunlop Motorsport uviedol: „V období mimo sezónu sme testovali a vyvinuli špeciálne pneumatiky do premenlivého počasia, ktoré na Nürburgringu môžeme očakávať. S mnohými novými špecifikáciami sme dobre pripravení na 24-hodinové preteky. Dunlop má za sebou desaťročie úspechov vo vytrvalostných pretekoch, korunovaných viacerými víťazstvami na Nürburgringu alebo v pretekoch 24 hodín Le Mans než iní výrobcovia pneumatík. Som presvedčený, že partnerské tímy budú ťažiť z našich poznatkov z Nordschleife, ako aj z mimoriadnych vývojárskych schopností a z vynikajúcej kvality produktov od nášho nadnárodného vývojárskeho tímu.”

Tím Premio Mercedes-Benz SLS AMG GT3 bude pretekať na pneumatikách Dunlop

Jedno z vozidiel vybavených najnovšou generáciou pretekárskych pneumatík GT3 je Mercedes-Benz SLS AMG GT3 tímu Premio. Bývalý celkový víťaz seriálu World Touring car Championship, Rob Huff (Veľká Británia), sa bude v kokpite pretekárskeho vozidla AMG s vyklápacími dverami a s pneumatikami Dunlop striedať so skúseným esom z Nordschleife Kennethom Heyerom (Nemecko), Philippom Frommenwilerom (Švajčiarsko) a Christianom Krognesom (Nórsko).

Dunlop a Walkenhorst predstavuje „Art Car“ (umelecké vozidlo)

Tím Walkenhorst podporovaný značkou Dunlop pricestuje do pohoria Eifel s dvoma pretekárskymi vozidlami BMW Z4 GT3. Jedno z nich Dunlop Art-Car bude pravdepodobne najosobitejším vozidlom na 25 378 kilometrov dlhej kombinácii okruhu GP a Nordschleife. Športové vozidlo GT3 nesie farby Dunlop: žltú, čiernu a červenú. Moderný a pôsobivý dizajn bol vytvorený známym umelcom Jeanom Pierrom Kraemerom.

Tímový šéf Henry Walkenhorst sa delí o prácu v kokpite vozidla číslo 18 s nemeckým triom Ralfom Oeverhausom, Christianom Bollrathom a Stefanom Austom. Sesterské vozidlo číslo 17 bude pilotovať Felipe Fernández Laser (Nemecko), Michel Cerruti (Taliansko), John Edwards (USA) a Daniel Keilwitz (Nemecko).

Dunlop podporuje Scuderia Cameron Glickenhaus

Mnoho pozornosti pritiahnu dva prototypy moderných športových vozidiel Scuderia Cameron Glickenhaus – SCG003C. Dunlop dodáva pretekárske pneumatiky pre obe supervozidlá, ktoré sa podobajú prototypom z Le Mans. „Vďaka častej účasti na Nürburgringu má Dunlop dostatok skúseností, aby dokázal navrhnúť pneumatiku, ktorá má všetko potrebné na víťazstvo v tomto náročnom pretekárskom okruhu,” hovorí zberateľ áut a majiteľ pretekárskeho tímu James Glickenhaus. „Preto je značka Dunlop ideálnym partnerom pre náš ambiciózny projekt.”

Manuel Lauck (Nemecko), Marino Franchitti (Veľká Británia), David Jahn a Franck Mailleux (Francúzsko) sa budú pretekať v Zelenom pekle s vozidlom číslo 9, s vozidlom SCG0003C s číslom 40 sa budú pretekať Ken Dobson (USA), Jeff Westphal (USA), Thomas Mutsch (Nemecko) a Franck Mailleux, ktorý sa objaví v oboch kokpitoch. 

BMW M235i Racing Cup to exkluzívne na pneumatikách Dunlop

Dunlop je technickým partnerom BMW Motorsport a všetky pretekárske vozidlá BMW M235i budú jazdiť vo vlastnej triede na pneumatikách Dunlop.

„Minulý rok, v debutovej sezóne, vynikajúci výkon pneumatík Dunlop nebol jediným presvedčivým faktorom. Rovnako to platilo i pre profesionálny servis a technické schopnosti inžinierov Dunlop,” zdôrazňuje riaditeľ BMW Motorsport Jens Marquardt. „Preto nás teší pokračujúce úspešné partnerstvo i v tomto roku.” Automobily budú vybavené pretekárskymi pneumatikami s rozmermi 265/660 R18, ktoré boli navrhnuté a vyvinuté v spolupráci s BMW Motorsport pre použitie na BMW M235i Racing.

„Prerobili a vyladili sme pneumatiky pre 333-koňové BMW M235i Racing na Nordschleife. S neustále sa meniacimi poveternostnými podmienkami na trati je optimálna priľnavosť a vynikajúca ovládateľnosť zásadná,” zdôrazňuje Alexander Kühn, „V minulej sezóne pretekárske tímy BMW M235i absolvovali celkove 87 500 kilometrov na našich pneumatikách a spätná väzba bola neustále pozitívna, čo poukazuje, že pneumatiky sa môžu používať v širokom spektre podmienok a že súčasne poskytujú nováčikom v motoristických pretekoch sebavedomie.”

Dunlop

Dunlop je jedným z popredných svetových výrobcov výkonných a vysoko výkonných pneumatík s impozantnou históriou plnou úspechov v motoristickom športe. Značné skúsenosti z pretekov vedú značku Dunlop k zavádzaniu inovatívnych technológií aj do pneumatík určených pre bežnú prevádzku. So zameraním na potešenie z jazdy, pneumatiky Dunlop ponúkajú všetkým typom motoristov najnovšie technológie a vysokú výkonnosť.

Viac informácií nájdete na stránkach www.dunlop.sk