Spojka medzi architektom a klientom.

Ak má manažér pred tridsiatkou a zároveň už 10-ročné skúsenosti v odbore, má veľký náskok. Cestu ako napĺňať svoj sen si Juraj Ťahún, Head of Sales v spoločnosti Lucron Development, a.s. predstavuje ako komunikáciu s ľuďmi, nepretržité vzdelávanie sa či samotnú odbornú prax.

Spoločnosť, ktorú zastupujete oslavuje 10.  výročie svojho vzniku. Za tento čas zrealizovala úspešné bytové projekty a výstavbu ďalších plánuje. Aké je tajomstvo jej úspechu?

Lucron je dcérskou spoločnosťou dlhoročných luxemburských lídrov na trhu rezidenčných a komerčných nehnuteľností. Ich know-how nadobudnuté 25 ročnými skúsenosťami uplatňujú aj na Slovensku. Výsledkom toho sú kvalitné nehnuteľnosti v dobrých lokalitách a predovšetkým spokojní klienti. Neustále máme na mysli, že staviame byty v ktorých by sme sami chceli bývať.

Na Slovensku existuje veľa kvalitných developerských projektov. Čím vynikáte a ako to vnímajú vaši klienti?

Očami klientov sme vnímaní ako developer, ktorému záleží na prostredí, v ktorom žijú. Okrem kvality bytového domu kladieme dôraz aj na množstvo zelene či detské ihriská. Parkovacie státia zvykneme situovať prevažne do podzemia, takže sa deti môžu slobodne hrať a byť pri tom v bezpečí. V Trnave sme napríklad pri projekte Arboria park dobudovali časť cestnej komunikácie, vďaka čomu obyvatelia nemusia prechádzať hustou premávkou, ale dostanú sa priamo na mestský obchvat s napojením na diaľnicu.

Známe sú vaše projekty EDEN Park či Rezidencia Jaskový rad v Bratislave a Arboria Park v Trnave. Čomu sa venujete teraz?

V Bratislave, v mestskej časti Rača, spúšťame výstavbu krásneho projektu Malé Krasňany. Ide o bývanie pod vinohradmi v blízkosti lesov Malých Karpát s detskými ihriskami, cyklochodníkom, zelenými parkami. Z Malých Krasnian som nadšený a ako prvý som si tu byt aj sám kúpil. Pre pohodlný vjazd a výjazd obyvateľov na hlavnú cestu dobudujeme svetelnú križovatku, príjazdovú cestu lemovanú zeleňou a chodník.

Ste manažér, ktorý si svoj produkt sám kúpil. Čo iné vás ako riadiaceho človeka charakterizuje?

Základom pre manažéra je spoľahlivý a kvalitný tím. V Lucron-e pracujú skutoční odborníci. Veľa sa spolu rozprávame, preberáme veci zo všetkých strán. Navzájom sa teda vieme pozerať na konkrétnu problematiku z mnohých uhlov a dospieť tak k najefektívnejšiemu riešeniu. Ja sám sa snažím neustále zlepšovať a pracovať na sebe. Okrem komunikácie s klientami, cenovej politiky a marketingu, sa zapájam aj do spolupráce s architektami, kde som spojkou medzi ich návrhmi a potrebami a preferenciami klientov.

Ako relaxujete a dobíjate si baterky?

Mojou srdcovkou je cestovanie. Na to si aj napriek pracovnej vyťaženosti vždy nájdem čas. Bežné dni po práci a počas víkendov trávim s rodinou, priateľmi a rád športujem. Rekreačne sa venujem behu. Zvyknem často vybehnúť na Železnú studničku. Milujem pocit, keď sa potom zastavím a ostanem vnímať len prírodu a čerstvý vzduch naokolo. Toto ma dokáže najviac dobiť energiou.

Foto: Jozef Barinka, Goldman