V novej cyklomape Dolného Rakúska nájdete tipy na hviezdicové výlety i výber európskych TOP cyklotrás.

Dolné Rakúsko pripravilo pre slovenských cyklistov celkom novú cyklomapu. Okrem 7 hlavných TOP cyklistických okruhov v nej nájdete cyklotrasy vhodné pre rodiny s deťmi i náročnejšie horské cyklocesty, ale predovšetkým celkom nové tipy na hviezdicové výlety so zážitkovými miestami a atrakciami. Cyklotrasy vedú rôznorodou krajinou od miernych kopcov až po malebný Dunaj, cez nedotknutú prírodu a popri historických pamiatkach kultúrneho dedičstva. Mapa je v slovenskom jazyku a objednať si ju môžete priamo domov a úplne zadarmo.

Celkom nová dolnorakúska cyklomapa vznikla špeciálne pre potreby cyklistov zo stredoeurópskeho regiónu. V mape sú prehľadne vyznačené TOP cyklotrasy, horské cyklocesty a cyklotrasy vhodné pre deti, kultúrne pamiatky, hrady, zámky, kostoly, múzeá a turisticky atraktívne miesta v rámci topografickej mapy. Výber z TOP cyklotrás je zároveň skvelým sprievodcom pre turistov, pretože obsahuje i stručnú charakteristiku trasy, informácie o jej náročnosti, dĺžke i prevýšení a ponúka veľký výber ubytovania, tie najlepšie pohostinstvá, reštaurácie a vinárstva. Novú cyklistickú mapu Dolného Rakúska s hviezdicovými výletmi si môžete zadarmo objednať tu: http://bit.ly/1DYMTG5. Dodanie trvá približne 14 dní.

Tipy na hviezdicové výlety

Úplnou novinkou cyklomapy Dolného Rakúska sú tipy na tzv. hviezdicové výlety na bicykli. Vedú cez sedem zvlášť bezpečných top cyklotrás Dolného Rakúska, ktoré zaručujú bezstarostnú cyklistickú zábavu svojím optimálnym napojením na atrakcie a servisné zariadenia zamerané na cyklistov. V mape je vyznačených 5 východzích bodov rozdelených podľa rôznych tém. Z každého bodu sa môžete vydať na 3 rôzne cyklovýlety.Foto11+

Na bicykli si tak popri Dunaji užijete silu vody a kultúrne podujatia, v časti Weinviertel nájdete skvelé vína a pôžitok, Traisental je najlepším miestom pre rodiny, pútnikov a priateľov prírody, Waldviertel ponúka zábavu v prírode a vo Viedenských Alpách si prídu na svoje športovci a milovníci prírody a wellnessu. V mape nájdete aj tipy na ubytovanie v troch cenových kategóriách, takže si vyberie každý. Dolnorakúska krajinská organizácia zároveň pripravuje aj ďalšie mapy jednotlivých regiónov, ktoré si budete môcť zadarmo stiahnuť v online verzii.

Výnimočnosť TOP cyklotrás Dolného Rakúska

Top cyklotrasy v Dolnom Rakúsku sa vyznačujú starostlivou údržbou cyklistických ciest, dobre zvoleným vedením trasy a informatívnym a plynulým značením. Trasy vedú cez najkrajšie úseky krajiny: pozdĺž Dunaja, cez waldviertelské lesy, mierne hornatý región Mostviertel alebo cez weinviertelské vinice. Na výber pritom máte dlhé niekoľkodenné zjazdné trasy alebo kratšie čiastkové úseky. Medzi TOP cyklotrasy Dolného Rakúska patria: Dunajská cyklistická cesta – EuroVelo 6, Traisentalská cyklotrasa, EuroVelo 9, Cyklotrasa Kamp-Thaya-March, Cyklotrasa Tristing-Gölsental, Cyklotrasa Pistingtal.

 

Niekoľko zaujímavých trás:

Dunaj: Bicykel a plavba loďou (56 km)

Objavná cesta z Marbachu po údolí Wachau: Pozdĺž viníc, viech a romantickej zrúcaniny hradu Dürnstein prídete až k symbolu regiónu – opátstvu Dürnstein. Loďou sa potom dostanete hore po prúde až k barokovému kultúrnemu svetovému dedičstvu, opátstvu Melk, a nakoniec sa vrátite na bicykli naspäť do Marbachu.

Weinviertel: Fauna a flóra (44 km)

Pozdĺž trasy Kamp-Thaya-March prejdete z Retzu do Hardeggu až do národného parku Thayatal. K hradu a hodinovej veži vedie hraničný most českej časti parku. Cestou lemovanou príjemnými lúkami a zmiešanými lesmi sa dostanete naspäť do Retzu.

Traisental: Autobus a ZOO (45 km)

Túra začína cyklistickým autobusom, ktorý cyklistov pohodlne prevezie do Kernhofu. Tam sa nachádza Weißer ZOO s celosvetovo jedinečným ťavím divadlom a úžasnou senzáciou: bielymi bengálskymi tigrami. Potom nasadnete na bicykle a pôjdete stále pozdĺž rieky Traisen až naspäť do Wilhelmsburgu.

Waldviertel: Syr a močiare (34 km)

Waldviertelská cyklotrasa Wasserlandschafts-Radweg vás z Gmündu zavedie do Heidenreichsteinu, kde môžete obdivovať a ochutnať svet výroby syra. V schremskom centre prírodného parku UnterWasserReich a na Hochmoore môžete pred návratom do Gmündu obdivovať rôznorodú flóru aj faunu.

Viedenské Alpy: Zámok a železnica (38 km)

Prichádzajúc z kúpeľov Linsberg Asia Therme v Bad Erlachu sa ide ďalej pozdĺž Schwarze smerom do Reichenau. Na úpätí Raxu možno obdivovať banskú štôlňu v Grillenbergu. Cieľom je zámok Wartholz s presláveným záhradníctvom. Cestou späť ponúka pohodlnú alternatívu železnica.