- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
Súťaž: Starajte sa o svoju pečeň
Poškodzovanie pečene si mnohí ľudia spájajú najmä s konzumáciou alkoholu, ale nepriaznivý vplyv majú na ňu aj ťažké a mastné jedlá, rôzne toxíny, ako napríklad ťažké kovy, rozpúšťadlá, pesticídy, mikrobiálne toxíny, konzervačné prísady v potravinách alebo lieky. Často jej škodíme i sami, zlou životosprávou. Pečeň nebolí, ale jej nesprávne fungovanie sa prejavuje únavou, nevoľnosťou, nervozitou či kožnými problémami.
Problémy trápia aj vás, nezúfajte! Dobrou správou je, že špičkový prípravok Livinorm s výťažkami z pestreca mariánskeho pomáha normalizovať funkciu pečene a zlepšuje jej detoxikačný potenciál. Tobolky Livinormu obsahujú 3-zložkový Hepa DTX Complex – fosfatidylcholín, kyselinu alfa-lipoovú a sylimarín z pestreca mariánskeho, ktorý podporuje regeneračný potenciál buniek, pomáha chrániť pečeň a vďaka aktivácii produkcie žlče podporuje aj trávenie. Fosfatidylcholín je dôležitou živinou pre pečeň a zároveň ide o hlavný stavebný blok bunkových membrán. Je zdrojom cholínu, ktorý udržiava zdravú funkciu pečene a prispieva k normálnemu metabolizmu tukov.
V akej miere zaťažujete svoju pečeň? Medzi faktory s vysokým stupňom zaťaženia z dlhodobého hľadiska patrí rýchle občerstvenie, mastné a tučné jedlá, vyprážané a príliš korenisté jedlá, niektoré konzervy, soľ/sodík, Monosodium glutamát, pravidelné pitie alkoholu, nadmerné užívanie vitamínu A, trans-tuky či nadváha. Za podobne negatívne vplyvy sú považované údeniny, nadmerná konzumácia džúsov a sladených nápojov, niektoré druhy liekov alebo aj fajčenie tabakových výrobkov.
Suťažná otázka:
Ktorý špičkový prípravok pomáha normalizovať funkciu pečene a zlepšuje jej detoxikačný potenciál?
Svoje odpovede môžete posielať mailom na adresu redakcia@vkocke.sk až do 15. apríla 2015. Ako predmet správy použite „súťaž – pečeň“. Meno výhercu zverejníme na tejto stránke 20. apríla.
Výhercovia:
- Bolya Csilla, Galanta
- Veronika Klanduchová, Žilina
- Igor Slamka, Trnava