REGIÓN DOVOLENIEK MURTAL

Vzrušujúce a uvoľňujúce zimné dovolenkové dni, skvelá zábava pri lyžovačke, adrenalínové zážitky na najkrajšom ihrisku Rakúska – to všetko ponúka zima v dovolenkovom regióne Murtal na „štajerský spôsob“! Zima je tu v plnom prúde!

Turracher Höhe

Osobný „butler-servis“

Každý deň funguje na zjazdovkách profi servis – „Pistenbutler“. Úlohou denno-denne a všade prítomných nemých sluhov, butlerov, je zásobovanie unavených a prechladnutých hrdinov na lyžiach hroznovým cukrom a vreckovkami, rozmaznávanie detí sladkými dobrotami a rodičov napr. dokonca pohárikom prosecca. Dovolenkári, ubytovaní v zariadeniach s butlermi, špecializovaných na rodinnú dovolenku s deťmi, naštartujú svoj týždenný pobyt „pôžitkovým safari“. Po ňom si vychutnajú túry pri splne mesiaca a trilógiu ranných „budíčkov“, ktoré sú najobľúbenejšou súčasťou dovolenkového programu našich hostí s butlerom Elmarom na zjazdovke. V rámci nasledujúcej novinky „Rent a Butler“ majú hostia možnosť objednávky takéhoto dobrého „džina“ na zjazdovke v stredisku Turracher Höhe na celý zimný deň – a to výhradne pre vlastnú potrebu.

Murau-Kreischberg – Sme regiónom MS!

Stredisko Kreischberg nadchýňa hostí nádherne širokými, 40 km dlhými dokonale udržiavanými zjazdovkami! Cukrík pre všetky rodiny s deťmi: „Family Days“ od 16.03. do 06.04.2015 jazdia deti (do 15 r.) v sprievode jedného platiaceho rodiča zadarmo (min. 2-dňový skipas). Eldorádom pre rodiny je Frauenalpe, obsypaná 100% prírodného snehu. Radosť zo zimy zavŕši šantenie na bežkách, túry na snežniciach, korčuľovanie a sánkovačka a spol. A nezabudlo sa ani na nelyžiarov – na všetkých čaká týždeň zaujímavých podujatí.

Pošepky s prírodou v Prírodnom parku Zirbitzkogel-Grebenzen.

Trblietavý sneh, zdravý krištáľový zimný vzduch a blankytná obloha: Štajerský Prírodný park Zirbitzkogel–Grebenzen ponúka veľa podôb nezabudnuteľného pocitu šťastia: od tichého šepotu prírody až po ruch na zjazdovkách a šantenie na sánkach. Čítanie prírody počas príjemných túr na snežniciach v „domácich“ kopcoch so sprievodcom a pôžitok z kilometrov na zjazdovkách a „kopci zážitkov“ Erlebnisberg Grebenzen. V údolí lákajú romantické jazerá na korčule, curling i prechádzky po zamrznutej hladine. Prekvapením, ktoré ocenia náruživí sánkari je novinka na pahorku Zirbitzkogel: „sánkovačka hore kopcom“! S takýmito „extra službami“ je dovolenka v Prírodnom parku naozaj nezabudnuteľným zážitkom.
Lachtal – lyžiarska oblasť na slnečnej strane horstva Wölzer Tauern!

Lachtal – stredisko v objatí vrchov a slnka, má vďaka svojej nadmorskej výške absolútnu istotu snehu, disponuje dvoma modernými 6-miestnymi sedačkami a 7 vlekmi, vedúcimi priamo na vrchol odkiaľ je každá jazda nadol zážitkom. Trate pre freeriderov, túry na snežniciach s horským vodcom a osvetlená sánkárska dráha sú zárukou zábavy i mimo zjazdoviek! Na odbočenie lákajú horské koliby na slnečných stráňach, s domácimi dobrotami pre každého. Ubytujte sa priamo na zjazdovke, v hoteli, apartmáne alebo jednej z lyžiarskych kolíb a doprajte si dovolenku plnú oddychu v jednej z najväčších lyžiarskych oblastí Štajerska.

Hohentauern – iba kúštik od neba! dj

Dovolenka, ktorá nenabúra rodinný rozpočet: okrem lyžovačky na 12 km starostlivo upravených zjazdoviek s visačkou kvality, lyžiarskej školy, požičovne a obchodu ponúka Hohentauern 13 km bežkárskych tratí (klasických i korčuliarskych, s visačkou kvality) v malebnom prostredí a idylické chodníky na zímné prechádzky. V prípade, že sa rozhodnete absolvovať zimnú túru do okolia – s lyžami alebo na snežniciach, ponúkajú svoje služby horskí vodcovia. Obohatením dovolenky je i sánkovanie, curling alebo jazda na saniach s konským záprahom a o telesné blaho a psychické uvoľnenie sa postarali hostitelia ponukou wellnessu a kulinárskych pôžitkov.

Zážitky na Spielbergu. Objavte zimu po novom!

Nielen „action“, ale i príjemné uvoľnenie ponúka v zime región v okolí Red Bull Ring. Práve tu sa koná Svetový pohár v alpskom lyžovaní Ski Alpin Masters Weltcup, ale i 12 hodinové preteky v behu na lyžiach aj finále rakúskeho pohára na skiboboch. Mimoriadnymi podujatiami sú však i súťaže, v ktorých ide iba o zábavu: vravia Vám dačo napr. preteky na lopatových miniboboch „Zipflbobrennen“ a preteky s hromadným štartom „Seilrennen“? Aj Red Bull Ring sa prezentuje v zimnom šate pestrou ponukou zážitkov: snežné skútre Ski Doo, jazdy na ratrakoch Pistenbully, bežkárske trate, klzisko, zážitky na obrej šmykľavke Bullen-Rutsche i upravené chodníky na potulky po zimnej krajine.

Präbichl – hor sa na kopec!

Zárukou radosti na zjazdovke pre zelenáčov i profíkov je dostupný skutočný „kopec“! Nádherné zjazdovky pre rodiny s deťmi, absolútne upravené trate pre „karverov“, ale i náročné zjazdy z vrcholovej stanice Polster poskytujú všetko, po čom lyžiarska duša piští: od „lúčkovania“ až po razantný zážitok z jazdy v hlbokom snehu. Na cvičnej lúke „Purzelwiese“ plnej zábavy zažijú deti i začiatočníci prvé dotyky so snehom a pôžitok z jazdy i vďaka novému čarovnému kobercu „Alladin“. FIS-ka v stredisku Präbichl ponúka optimálne podmienky na usporiadanie firemných, skupinových alebo oddielových pretekov v zjazdovom lyžovaní. Na novej slnečnej terase stravovacieho zariadenia Arena Stubn sa dá nádherne uvoľniť a zasnívať.

 

COMMENTS

Comments are closed.