Chuťové poháriky dostanú zabrať.

Piškótová roláda s jahodovým džemom

Potrebujeme: 3 vajcia, 80 g krupicového cukru, 100 g hladkej múky, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry, 150 g jahodového džemu Hamé Extra Jam Jahoda.

Žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Bielka vyšľaháme
s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a ľahko vmiešame preosiatu múku. Hmotu rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 8 minút. Po upečení hmotu zložíme z plechu a opatrne odtrhneme papier. Potrieme džemom, stočíme do rolády a necháme asi hodinu odležať. Potom nakrájame na plátky, ozdobíme ju šľahačkou a jahodami.

 

Prekvapte partnera valentínsku pizzou

Pizza patrí medzi najrozšírenejšie a najobľúbenejšie jedlá svetovej kuchyne. Ak ešte neviete, čím prDPP_0147ekvapiť partnera alebo partnerku na Valentína, potom vás možno inšpiruje náš recept na túto pochúťku. Príprava nie je vôbec  komplikovaná a pizzu môžete svojej drahej polovičke urobiť napríklad aj štýlovo v tvare srdca.

Čo budete potrebovať?

Na cesto: Droždie, hladká múka, olivový olej a soľ

Na základ: Otma Gurmán Olive & Basilico paradajková omáčka s olivami a bazalkou

Ďalšie ingrediencie: Čerstvé paradajky, tučnejšie syr, pikantná saláma, olivy

Cesto na pizzu pripravíme tak, že rozmiešame droždie vo vlažnej vode a zmiešame ich s hladkou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Vzniknuté cesto rozdelíme na bochníky o váhe približne štvrť kila, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke. Plech vymastíme olivovým olejom, odležané cesto prstami vytiahneme do tvaru srdca a potrieme paradajkovou omáčkou Otma Gurmán. Ozdobíme nastrúhaným syrom, plátky čerstvých paradajok, pikantnej salámy a nakrájaných olív. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na maximum. Čas závisí na vlastnostiach rúry, okraje cesta musí byť upečené do zlatista.