Toto v zime oceníte vy aj vaše auto

Tohtoročná zima sa blíži pomaly ku koncu, ale ako to už býva, poriadna zima udrie vždy až v závere zimy. Momentálne ešte zima oficiálne neskončila a preto je našou povinnosťou mať pri sebe zimnú auto výbavu. Aké pomôcky ale vy a vaše auto cez zimu zaručene oceníte?

Nezávislé kúrenie

V zime je spotreba auta výrazne vyššia. Môže za to aj nahrievanie auta a dlhé státie na parkovisku, kým sa nám podarí odstrániť snehovú pokrývku z auta. Ak sa chcete odhŕňaniu snehovej pokrývky vyhnúť a zároveň chcete mať v aute ideálnu teplotu, pomôcť vám v tom môže nezávislé kúrenie do auta. Jedná sa o funkciu, ktorá dokáže zahriať interiér automobilu ešte predtým, ako doň vstúpi posádka. Vyhnete sa tak dlhému státiu a nahrievaniu interiéru. Keď prídete k autu, snehová pokrývka sa narozdiel od ostatných áut na tom vašom nachádzať už nebude. Jednoducho sa zapnutím nezávislého kúrenia roztopí. 

Gumené rohože do auta 

Viete si predstaviť, ako by ste v aute zachytávali kamienky a vodu z podrážok topánok? Vynikajúcimi a hlavne praktickými pomôckami najmä v zime sú gumené rohože do auta. Keď si kúpite kvalitnejšie gumené rohože do auta so zvýšenými okrajmi, dokážete zachytiť vodu, posypovú soľ, ale aj kamienky. Keď si budete kupovať nové rohože, dávajte pozor, aby ste vybrali správne. Sú totiž vyrábané na konkrétnu značku, model a ročník auta.

Štartovacie káble

Staršie autobatérie majú tendenciu odchádzať práve cez zimu, preto ak nemáte nové autobatérie, odporúčame vám mať vždy pri sebe (ideálne v kufri) štartovacie káble. Dajú sa kúpiť za pár eur a ak neposlúžia vám, nikdy neviete, kedy ich bude potrebovať niekto okolo vás. Ľahko sa totiž môže stať, že auto nenaštartujete a budete potrebovať pomoc niekoho iného. Bez štartovacích káblov by sa vám ale auto nepodarilo naštartovať.

Nenechajte sa prekvapiť zimou a buďte vždy pripravený na prípadné komplikácie. Ak jazdievate cez horské prechody, myslite aj na snehové reťaze.