Dunlop partnerom Európskeho pohára

Značka Dunlop bude oficiálnym dodávateľom pneumatík pre nový Yamaha R3 bLU cRU European Cup. Cieľom nového šampionátu pod taktovkou skúseného usporiadateľa JiR je nájsť nové hviezdy motocyklového športu, ktoré sa v budúcnosti vydajú v stopách hrdinov Pretekov MotoGP.

Pohár je súčasťou úspešného programu Yamaha bLU cRU na podporu novej generácie jazdeckých talentov. Vychádza z osvedčenej tradície jednorazových seriálov pretekov, v ktorých všetci jazdci pretekajú na rovnakých strojoch Yamaha YZF-R3.

Ako oficiálne pneumatiky pre Pohár usporiadatelia vybrali Dunlop D213 GP Pro, ktoré sú vrcholným modelom športových pneumatík značky Dunlop schválených aj pre bežnú cestnú prevádzku a osvedčili sa už pri rôznych pretekoch na okruhoch aj na ceste, ako vysvetľuje manažér motoristického športu Wim Van Achter: „Dunlop D213 GP Pro boli uvedené na trh v roku 2017 a rýchlo za sebou prispeli k víťazstvu v superšportových kategóriách pretekov tak rozdielnych ako Isle of Man TT Superstock, CIV National 600 alebo IDM, v ktorých však zhodne rozhoduje maximálna výkonnosť cestných pneumatík. Na všetkých týchto pretekoch preukázali vynikajúcu rýchlosť a skvelú stabilitu pri razantnom brzdení. Vodiči sa nám zverili tiež s tým, že si užívali kratšiu dobu rozohrievania danej našou inovatívnou behúňovou zmesou a najmodernejším dezénom v tvare plutvy.“

Všetky stroje YZF-R3 budú vybavené pneumatikami Dunlop D213 GP Pro s rozmerom 110/70R17 vpredu a 40/70R17 vzadu.

Pohár otvára špeciálnu kategóriu pre jazdcov od 13 do 19 rokov a kategóriu pre jazdcov nad 19 rokov, ktorí sa stretnú na siedmich medzinárodných okruhoch vrátane miest pretekov World Superbike v Portimao a Jereze. Prvých 25 jazdcov celkového poradia si bude môcť nechať svoje motocykle YZF-R3 s pneumatikami Dunlop ako cenu.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažér Dunlop Motorcycle pre Európu, vysvetľuje, prečo je pre Dunlop tak dôležitá podpora mladých talentov: „Sme radi, že môžeme Pohár podporiť, pretože zodpovedá našej stratégii rozvoja budúcich hviezd. Sme partnermi Pohára talentov Británie, Ázie a Európy, Pohára Red Bull Rookie MotoGP Cup a teraz aj Pohára Yamaha R3 bLU cRU European Cup.