Logitech X100 – reproduktor stvorený pre leto

Švajčiarska spoločnosť Logitech predstavila už niekoľko kvalitných reproduktorov. Z ich aktuálnej ponuky sme si vybrali model X100 v tvare hokejového puku, ktorý si môžete vziať so sebou kamkoľvek. Zaujme svojimi malými rozmermi, skladnosťou a prekvapivo bohatým zvukom.

x100-mobile-wireless-speaker-2Reproduktor sa hodí k smartfónu, či tabletu, ale použiť sa dá aj s ľubovoľným MP3 prehrávačom alebo notebookom, či počítačom pripojeným cez 3,5 mm stereo jack kábek. Má pogumovaný povrch a vyrába sa v štyroch farbách – v šedej, žltej, oranžovej a tyrkysovej. Tie ešte viac zdôraznia jeho atraktívny štýlový vzhľad. Vďaka kompaktným rozmerom 85×85×37 mm sa zmestí aj do vrecka a je veľmi ľahko prenosný. Hmotnosť má 163 gramov, čo je len o niečo viac než bežný smartfón.

Logitech-X100-Mobile-Wireless-Enceintes-Bluetooth-iOS-Android-1Priamo na reproduktore sa nachádzajú štyri tlačidlá: vypínač, ktorý slúži na zapnutie a vypnutie, dve na reguláciu hlasitosti +/- a medzi nimi sa nachádza ešte tlačidlo Bluetooth na párovanie zariadenia. Párovanie pomocou Bluetooth je rýchle a jednoduché. Výrobca udáva dosah 10 metrov v otvorenom priestranstve. Z konektorovej výbavy nájdeme na reproduktore microUSB na nabíjanie integrovanej batérie a spomínaný 3,5 mm jack na vstup linkového signálu. Ten príde vhod pri zariadeniach, ktoré Bluetooth nemajú.

Samotný reproduktor je chránený ochranným krytom, pod ktorým je ukrytá malá svietiaca signalizačná LED dióda (signalizuje napr. stav pri párovaní) a vstavaný mikrofón, takže môže tento malý mobilný repráčik poslúžiť aj ako šikovná hands-free súprava. V balení je microUSB kábel, ale nabíjačku už výrobca nepribalil. Udávaná výdrž batérie je na jedno nabitie až 5 hodín, čo myslím postačuje pre bežné použitie. Ak je vám to málo, môžete vždy použiť externú powerbanku (sám využívam ADATA PV110, ktorej kapacita postačí aj na dobitie tabletu a má 2 USB porty pre súčasné dobíjanie dvoch zariadení naraz).

Reproduktor má skvelý zvukový prejav. Napriek malým rozmerom je až prekvapivo hlasný a poskytuje bohatý zvuk. Papierový výkon má síce len 1,5 Watt, ale hrá naozaj výborne. Frekvenčný rozsah je 150 – 20000 Hz.

Logitech-x100-Bluetooth-Speakers-Review-1-752x440

Reproduktor Logitech X100 je ideálnym doplnkom pre leto. Pogumované telo ho ochráni aj pred prípadným pádom a dokáže odolať aj troche vody. Potápať sa s ním síce nedá, ale ak trochu zmokne, alebo sa namočí pri špliechajúcej vode niekde pri bazéne, príp. doma v kúpeľni (sprche), podľa slov výrobcu mu to nijako neuškodí. Odporúčame ho všetkým, ktorí hľadajú malé mobilné riešenie a potrpia si na kvalitu hudby. V predaji je ešte veľmi podobný menší model X50, ktorý ale nemá vstavaný mikrofón a nedá sa použiť ako handsfree.

logitech-x100-product-photos06

Na recenziu zapožičal: Logitech, www.logitech.com
Cena:  od 22€ (podľa Heureka.sk, oficiálna odporúčaná cena je 49,99€)