Najekluzívnejší z plesov: Česko-Slovenský Ples si získal oboch prezidentov.

Prestížny vrchol domácej plesovej sezóny, Česko-Slovenský Ples oslávi už svoj tretí ročník. Uskutoční sa v predvečer sviatku sv. Valentína, 13. februára 2016. Celospoločenskú váhu najvýznamnejšieho spoločného plesu oboch krajín potvrdili svojimi záštitami i prezidenti Slovenskej republiky a Českej republiky.

Ve dvou se to lépe tančí – najmä pod exkluzívnou záštitou hláv dvoch štátov.

Na exkluzívnom parkete Česko-Slovenského Plesu sa vám môže stať dokonca aj to, že si tancujete a zrazu si všimnete, že hneď vedľa vás tancuje na tom istom parkete i náš prezident Andrej Kiska. Plesu totiž pre jeho celospoločenský význam udelil oficiálnu záštitu. Keďže podujatie nadväzuje na dlhoročnú tradíciu Slovenských plesov v Prahe, organizovaných vyše 40 rokov, svoju záštitu pridal navyše i český prezident Miloš Zeman.

Ve dvou se to lépe tančí – najmä ak Vám do tanca hrá a spieva hudobná elita.

Zabávajúcich sa hostí v duchu tradičného sloganu plesu „Ve dvou se to lépe tančí“ roztancujú legendy českej a slovenskej hudobnej scény Miro Žbirka s kapelou a Marie Rottrová. V priebehu galavečera vystúpia tiež českí a slovenskí speváci Marián Čekovský, Markéta Konvičková a Nataša Džunková v hudobnom sprievode Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Zaspievajú tiež sólista Opery SND Bratislava, tenorista Otokar Klein a sopranistka Patricia Janečková z Janáčkovej filharmónie Ostrava. Hostí bude večerom sprevádzať šarmantná česko-slovenská dvojica v zložení Gabriela Partyšová a Michal Hudák.

Unikátna pocta regiónom Košice a Ostrava.

Novinkou, na ktorú sa môžu tešiť návštevníci blížiaceho sa tretieho ročníka plesu, je unikátna pocta dvom vybraným regiónom Slovenskej republiky a Českej republiky. Organizátori plesu chcú touto cestou vyslať signál, že ich podujatie má ambíciu stať sa významnou spoločenskou platformou pre nadväzovanie a prehlbovanie česko-slovenských vzťahov i vo sfére konkrétnych ľudí, kultúrnych a spoločenských inštitúcií a zástupcov miest, obcí, regiónov a krajov. „Každý rok predstavíme vybraný región z Českej republiky a zároveň vybraný región zo Slovenskej republiky. Nadchádzajúci ročník bude venovaný mestu Košice a Košickému samosprávnemu kraju na slovenskej strane a štatutárnemu mestu Ostrava spolu s Moravskoslezským krajom na strane českej,“ vysvetľujú organizátori. Milovníci ľudovej hudby si vďaka tomu prídu na svoje počas vystúpení folklórnych súborov Čarnica a Romathan z Košíc i ostravského súboru Ševčík – Moravský folklórní soubor a už tradične aj súboru Limbora z Prahy. Návštevníci plesu si tiež vychutnajú pestrú paletu vín z oboch spomínaných regiónov a typické gurmánske špeciality, charakteristické pre oba regióny.

Viac informácií: http://www.ceskoslovenskyples.cz/