Týmto bytovým doplnkom neodoláte! Stačí jeden pohľad a už priam cítite radostnú jar!

Jar nám už klope na dvere, tak prečo si ju neprivodiť aj do našich domácností?  Tieto krásne dekorácie vás určite nabudia na aspoň malú jarnú výzdobu.

Jarné dni sú ideálnym časom na osvieženie našich príbytkov. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako to spraviť, je použiť dekorácie a bytové textílie. My sme našli naše tipy na tchibo.sk.

Vyberte jarné farby

Jar je spojená s pastelovými odtieňmi, svetlými farbami a živými tónmi. V tomto ročnom období sa vyhnite ťažkým, tmavým farbám, ktoré nás sprevádzali celú zimu a voľte odtiene ružovej, modrej, zelenej alebo žltej. Tieto farby prinesú do vášho domova pocit sviežosti a energie. Stačí trebárs prestrieť kvetovaný obrus a hneď sa celá kuchyňa rozžiari!

Experimentujte so vzormi
Vzory oživia váš interiér a dodajú mu charakter. Nebojte sa vymeniť kvetinové vzory za geometrické vzory alebo pruhy. Skúste skombinovať rôzne vzory medzi sebou, ale pamätajte na to, aby boli v harmónii s farbami a štýlom vášho interiéru.

Oživte obývačku
V obývacej izbe stačí vymeniť vankúše na pohovke za nové s jarnými vzormi a farbami. Útulnosť docielite ľahkými dekami na kreslách a dekoračnými doplnkami ako farebné sviečky a živé alebo suché kvety. Alebo napríklad netradičné žiarovky su sušenými kvetmi. Týmito detailmi obývačku oživíte ako lusknutím prstov.

Vylepšite spálňu
Do spálne si vyberte farebné a vzorované obliečky, ktoré budú odrážať energiu jarnej sezóny. Výraznejšiu zmenu prinesú nové záclony alebo závesy so svetlými vzormi, ktoré nechajú voľne prenikať do miestnosti slnečné lúče. Skombinovať môžete aj napríklad dva druhy obliečok, ako sú tieto z Tchibo.

Zmena v kuchyni
Kuchyňu nemôžeme vynechať! Nové utierky, tanieriky, misky a prestieranie vám spravia dobrú náladu hneď od rána. Pravú jarnú atmosféru navodia čerstvé bylinky, ktoré si poľahky vypestujete aj sami. V Tchibo dostanete na tento účel perfektnú lavičku s miskami na pestovanie mikrobyliniek aj s ich semienkami. Čerstvé výhonky brokolice, reďkovky a červenej bazalky vás nabijú energiou na počkanie!

K jarnému dňu patrí dobrá kávička
Voňavou kávou Tchibo odporúčame začať každý, nielen jarný deň. A ak sa už chystáte na kraslice, našli sme pre vás na tchiboblog.sk niekoľko zaujímavých nápadov. Skúste ich tiež!