LG – NOVÝ RAD 4K ULTRA HD TELEVÍZOROV

Spoločnosť LG Electronics (LG), bola „4K Ultra HD partnerom“ tohto ročníka medzinárodného veľtrhu CES v Las Vegas, ktorý sa konal 6. – 9. januára, predstavil nový rad televízorov s technológiou 4K UHD pre rok 2015. Kládol sa dôraz na vynikajúcu reprodukciu farieb z radov ColorPrime, ktoré vďaka technológii Wide Color LED a Quantum Dot, priniesol ten najrealistickejší obraz.

Obraz ako živý

Technológia Wide Color LED využíva LED panel s novým fosforovým základom, vďaka čomu je obraz ako živý a má skutočnú farebnú hĺbku. LG tiež prvýkrát predstavil technológiu Quantum Dot VUR s tridsať percent vyššou farebnou škálou, pre ešte lepšiu reprodukciu farieb. Technológia funguje na základe prepojenia nanokryštálov o veľkosti dvoch až desiatich nanometrov. Kryštály s rozličnou farbou a veľkosťou sú súčasťou Quantum Dot filmu, ktorý je umiestnený pred LCD podsvietenie a umožňuje výrazne lepšiu farebnú reprodukciu a lepší jas obrazu.

 

LG IPS panely nových 4K ULTRA HD televízorov s rozlíšením 3840 x 2160 majú neuveriteľne vysokú kvalitu a zároveň jemnosť obrazu a ponúkajú široké pozorovacie uhly, bez rizika výrazného zníženia diváckeho zážitku. Navyše technológia lokálneho podsvietenia True Black Control, vylepšuje nastavenie kontrastu a hĺbky farieb tak, aby bola čierna naozaj sýtou čiernou. Nová funkcia Natural Color vylepšuje reprodukciu farieb a Contrast Optimizer maximalizuje farebný kontrast a jas.

 

Silný zvuk, silný zážitok

Päť modelov novej rady 4K ULTRA HD televízorov je vybavených multikanálovým ozvučením ULTRA Surround System vytvoreným v spolupráci so špičkou v oblasti audio techniky – Harman/Kardon. Bohatý a silný zvuk zaistí kvalitný zážitok a vtiahnutie diváka priamo do deja. Starostlivo navrhnuté zabudované reproduktory sú kompaktné a napriek tomu efektívne. V roku 2015 bude predstavený aj nový high-end rad UF9500, ktorý disponuje špeciálnym stojanom Auditorium, pre centralizáciu zvuku a jeho maximálny výkon.

 

Skvelý zážitok z filmu i ovládanie

Šikovný systém webOS 2.0 je teraz ešte viac užívateľsky príjemný. Intuitívne ovládanie, skrátenie doby štartu až o 60% v porovnaní s modelmi 2014,