Valentínske nápady

Už o pár dní tu máme sviatok sv. Valentína, ktorý patrí všetkým, ktorí milujú a sú milovaní. Okrem malých darčekov si môžete tento deň spraviť výnimočmým aj rôznymi aktivitami, rituálmi alebo aj ničnerobením a stráviť ho celý deň v posteli.

Tento deň patrí láske vo všetkých jej podobách. Môžete ju prejaviť nielen partnerovi, ale aj deťom, rodičom, starým rodičom či priateľom. Oficiálne sa začal v katolíckej cirkvi sláviť 14. februára roku 496, počas pontifikátu pápeža Gelasia I.. Je zasvätený svätému Valentínovi, patrónovi  snúbencov a zamilovaných.

Darčeky darované z lásky

Je zvykom počas tohto dňa prejaviť svoju lásku a náklonnosť valentínskymi pozdravmi a malými darčekmi. Najobľúbenejšími sú čokolády alebo sladké čokoládové kytice či čokoboxy, kvety vo všetkých podobách, šperky či parfémy a v posledných rokoch sa dostávajú do pozornosti aj romantické wellness pobyty. Tento deň je pre mnohých aj ideálny deň pre zasnúbenie či svadbu.

Oslava o pár dní skôr

Keďže sviatok sv. Valentína tento rok pripadá na stredu, môžete ho osláviť už pár dní predtým, cez víkend. Aby bolo valentínske romantické leňošenie špeciálne, strávte ho v novej posteľnej bielizni, napríklad od známej návrhárky Blanky Matragi. Najnovšia limitovaná edícia má názov Prameň a kombinuje ružovo-fialové tóny farieb lásky s béžovou. Pútavý abstraktný vzor priamo vyžaruje energického ducha známej návrhárky. Toto umelecké dielo je vyhotovené z luxusného bavlneného mako saténu, ktorý používa na výrobu najjemnejšiu a najkvalitnejšiu priadzu. Tento materiál je neuveriteľne hebký a mäkký, výborne pohlcuje vlhkosť a je priedušný. Čas strávený v tejto posteľnej bielizni si jednoducho zamilujete!

 

Francúzske prikrývky

Svoje valentínske leňošenie môžete doplniť jednou veľkou perinou, pod ktorou je túlenie predsa len  príjemnejšie. Označuje sa ako „francúzska“ a ide o jednu veľkú posteľnú bielizeň s rozmermi 200 – 240 cm x 210. Jej názov je možno odvodený od Francúzov, ktorí sa považujú za jeden z najromantickejších národov. Vyberte si kvalitný materiál (bavlna, bavlnený mako satén, satén a podobne), vaše obľúbené vzory a farby a romantické spanie pod francúzskou perinou bude ako na obláčiku.